Home Zanimljivosti Avantura i zip-line privlače turiste u Mostar

Avantura i zip-line privlače turiste u Mostar

SHARE

Zip-line je službeno stavljen u funkciju i službeno ga je otvorio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Od otvorenja posjetili su ga mnogobrojni turisti koji su uživali u pogledu s vidikovca, spustovima, ali i ostalim atrakcijama.

”Na ovom projektu se radi već godinama. Najprije nam je trebalo dosta vremena da očistimo smeće, a nakon toga da napravimo put. Kad smo vidjeli da to možemo, onda smo malo po malo odlučili praviti zip-line”, priča Mustafi.

Kaže kako je svemu prethodio veliki rad, te da su pomoć za realizaciju ovog projekta dobili pomoć od raznih pojedinaca i tvrtki. ‘

‘Svatko je dao onoliko koliko je mogao  i pomogao onako kako je mogao. Hvala im na tome”, rekao je Mustafi.

Neopisivo iskustvo

Mustafi je bio jedan od prvih ljudi koji je isprobao zip-line. ”Dosad sam se pustio 10- tak puta i svaki put je drugačije iskustvo. To se ne može opisati”, rekao je.

Na Fortici je u funkciju stavljen Planinarski dom, koji je službeno počeo s radom kad i zip-line.

”Turisti u našem domu mogu kušati domaću hranu, domaći sok od zove, višnje. Znači sve domaće. Imaju toalet, a uveli smo i Internet, kako bi mogli odmah fotografirati i objaviti fotografije”, ističe naš sugovornik.

Kaže kako mu je bio cilj izvesti obitelji iz grada i dovesti ih u prirodu.

”Zbog toga smo napravili dječji zip- line kojim se najmlađi mogu spuštati. Imamo u planu napraviti i biciklističku stazu za djecu”, rekao je Mustafi.

Mustafi je rekao kako planova  za budućnost zaista imaju mnogo.

”U budućnosti planiramo napraviti i povratni zip-line, kako bi se kad se spustite na brdo Stolac odmah možete vratiti”, rekao je Mustafi.

Spuštanje u tandemu

Zip-line na Fortici, koji je izrađen u sklopu Avanturističkog parka je dug 570 metara, te se smatra najdužim zip-lineom u BiH.

Znatiželjnici se zip-lineom mogu spustiti sami, ali i u tandemu, odnosno sa stručnom osobom. Zip-line je posebno naručen i napravljen, te ima apsolutno svu dodatnu opremu kako bi se osjećali sigurno u zraku.

Spuštanje na vrši na brdo Stolac na kojemu se nalazi bunker iz Drugog svjetskog rata.

Radno vrijeme planinarskog doma je svaki dan od pet do devet sati, te po dogovoru. Vikendom radi od deset sati.

Izvor: bljesak.info