Home Šport Toni Čolina: Veliko hvala Konjuhu na ukazanoj prilici

Toni Čolina: Veliko hvala Konjuhu na ukazanoj prilici

SHARE

Najperspektivniji mladi trener u Bosni i Hercegovini Toni Čolina početkom ovog tjedna preuzeo je kormilo Rukometnog kluba Konjuh iz Živinica.

Sustav igre

Čolina je prije ovog radio kao pomoćnik u HRK Izviđač te kao trener druge momčadi Izviđača.

– Kontaktirao me je predsjednik RK Konjuh Almir Šahinpašić, pozvao me na razgovor, a poznajući njegov rad i rad u samom klubu, bilo mi je jasno da želi da se dobro radi. Velika mi je čast i privilegija što sam dobio priliku da sa 30 godina vodim premierligaša. Sretan sam zbog toga i trudit ću se da se odužim ljudima iz Konjuha da iz dana u dan ekipa bude sve bolja, kaže na početku razgovora za Oslobođenje Čolina i nastavlja:

– Prvi cilj je uspostaviti igru i sistem kroz koji će ovi mlađi u klubu, iz omladinskog pogona, dobiti priliku da se razvijaju kao igrači. Cilj nam je, naravno, da napredujemo, a što se tiče nekog klupskog cilja, to je da budemo u sredini ljestvice, a najvažnije je da u sezonu ulazimo opušteno, mislim da tada dolaze najbolji rezultati.

Čolina nam je rekao da će biti pojačanja, ali da još nije precizirano na kojim će to pozicijama biti.

– U narednom periodu očekujemo da dovedemo dva ili tri pojačanja, a sad točno ne znam tko će to biti i na koje pozicije. Kontaktirao sam sa upravom, interes je da se pojačamo na dvije ili tri pozicije koje štekaju, ali moramo i naše mlade promovirati, tako da nećemo njima praviti konkurenciju, jer sigurno imamo talentiranih igrača koji imaju što da pokažu, istakao je Čolina.

O stanju u bh. rukometu ističe da nema generalno mišljenje.

– Kvalitet bh. rukometa se ne može uzimati kao generalno. Imate klubove koji rade na razvoju, guraju u vatru mlade igrače, koji se trude da djeci iz BiH omoguće razvoj, a imate ekipe koje se grčevito bore da sačuvaju status  u vrhu ili na dnu tabele, a onda posežu za nekim malo čudnim potezima, te na taj način osiguravaju rezultat, a to znači da mladi ne dobivaju pravu priliku, rekao je Toni Čolina i dodao:

Nema rizika

Kvaliteta nam je takva da se zna tko je gore, a tko dolje. Imate ekipe koje forsiraju svoje mlade, a druge koje imaju 10-15 godina iste igrače, iste ljude u upravama i nema odskakanja i nema rizika. Zato me još više raduje suradnja s Konjuhom, klubom koji uvijek teži da napravi iskorak.