Home Šport ENGLEZI RADE PRITISAK Tvrde da Fifa žmiri ‘na fašističke ispade’ hrvatskih navijača

ENGLEZI RADE PRITISAK Tvrde da Fifa žmiri ‘na fašističke ispade’ hrvatskih navijača

SHARE

Hrvatska nogometna reprezentacija igra u srijedu polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Engleza. Očekuje se kako će utakmica biti izuzetno žestoka i tvrda, a već su krenula i prepucavanja.

Engleski mediji uglavnom veličaju svoju reprezentaciju i najavljuju sigurnu pobjedu.

Neki među njima poput The Suna podcjenjuju hrvatsku momčad, ali postoje i oni koji upozoravaju englesku javnost da Hrvatska nije bezazlena te da bi se lako mogao dogoditi poraz ‘Gordi Albiona’.

Mediji očekivano rade pritisak i na drugim poljima, a Telegraph je objavio članak u kojoj se optužuje Fifu za nekažnjavanje “fašističkih ispada” hrvatskih navijača.

Telegraph tako nabraja kazne koje je Fifa kroz povijest kažnjavala Hrvatski nogometni savez te navodno ekskluzivno otkrivaju kako je Fifa na ovom prvenstvu propustila kazniti HNS zbog navijačkih ispada.

 

Spominje se i svastika na Poljudu kao i rasistički ispadi hrvatskih navijača, za koje je HNS već dobrano kažnjen, pa je teško za pretpostaviti zašto se spominju nove kazne.

Iako se hrvatski navijači na ovom prvenstvu nisu pretjerano isticali po problemima, zanimljivo je da tekst dolazi samo dva dana prije odlučujuće utakmice protiv Hrvatske. Također vrijedi podsjetiti i na to da je Engleska protivnik Hrvatske u Ligi nacija, koja će se igrati odmah nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva, piše Direktno.hr