Home Šport Odmara u Ljubuškom: Slavni rukometaš najavio povlačenje

Odmara u Ljubuškom: Slavni rukometaš najavio povlačenje

SHARE

Niz medija objavio je prošle zime da se iskusni desni bek Denis Buntić (35) vratio u Ljubuški i potpisao za matični Izviđač, ali konačni dogovor o ovom angažmanu, ustvari, nikad nije postojao.

Buntić se, nakon jesenje polusezone u mađarskom Pik Segedu, vratio u Lipno kod Ljubuškog i tamo uživa u odmoru poslije velikih napora kakve donosi profesionalna rukometna karijera.

Problemi s leđima

Opcija da nastavi s igranjem svakako je postojala, ali nikako po svaku cijenu.

– Ove godine punim 36, a pored toga sam imao i problema s leđima. Iskreno, da je bila ponuda koja bi zadovoljila moje ambicije, vjerovatno bih nastavio igrati. Sve vrijeme karijere borio sam se za titulu prvaka, a ponude koje sam imao, bile su uglavnom od klubova iz donjeg dijela ljestvice Francuske i Njemačke. Imao sam i Katar, ali sve to nije zadovoljavalo moje ambicije, ne finansijske nego sportske. Ne mislim da bih poslije toga mogao naći motiv u takvim klubovima – govori Buntić te dodaje:

– Tako je ispalo i najvjerovatnije je to sad kraj moje karijere… Devedeset posto.

Djelovalo je prošle zime dosta realno da bi mogao pojačati Izviđač.

– Pričali smo o angažmanu, ali tu je bila mlada ekipa i nije mi išlo da uzimam mjesto nekome od mladih igrača. Polazim od sebe i nije mi to bilo u redu. I bez mene su poslije postali prvaci, zbog čega je i meni draže da sam tako odlučio – naglašava naš sagovornik.

Zanimalo nas je postoji li mogućnost da iskustvo jednog prekaljenog rukometaša profesionalca kroz adekvatan angažman prenese u matični klub.

– Mislim da bih o tome trebao prvo pričati s klubom. Iskreno, sumnjam, ali nikad ne reci nikad – podvlači Buntić.

Otvorene opcije

Posljednjih pola godine provodi u miru, daleko od stresa koji nosi profesionalni sport. Nema plan kako i šta dalje…

– Trenutno se odmaram, uživam na selu, a za ostalo ćemo vidjeti.

Ne mogu reći ni hoću li se dalje angažirati u sportu, ali sve su opcije otvorene. Trenutno nemam ništa isplanirano – kaže Buntić.

Uvijek borba za trofeje 

Gdje god da je igrao, borio se za titule. Tako još iz Izviđača nosi četiri titule prvaka BiH i dvije pobjednika Kupa. S Cimosom je osvojio Kup u Sloveniji, a s Ademarom u Španiji. Najveće klupske uspjehe dostigao je u Kijelceu, s kojim je osvojio po pet titula prvaka i osvajača Kupa. Nosi naslov pobjednika Lige prvaka 2016., a dva puta je bio treći (2013. i 2015.).

– Uvijek sam išao u klubove koji su se borili za titule – ističe Buntić, piše Avaz