Home Politika Istraživanje: Dragan Čović osvaja čak 65,1 % glasova, HDZ BiH 58,2 %...

Istraživanje: Dragan Čović osvaja čak 65,1 % glasova, HDZ BiH 58,2 % kod Hrvata

SHARE
Centar za politološka istraživanja Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru u razdoblju od 25. lipnja do 1. srpnja proveo je veliko istraživanje javnog mišljenja na uzorku od 1.500 ispitanika hrvatske nacionalnosti (osobe starije od 18. godina).

S obzirom na stupanj strukturiranosti pitanja, korištena su dihotomna i pitanja s višestrukim odgovorom. Tip naselja je grad/selo.

Više od pola će glasovati
Istraživanje je provedeno na teritoriju Federacije BiH na području šest županija (Hercegovačko-neretvanska, Srednjobosanska, Zapadnohercegovačka, Hercegbosanska, Zeničko-dobojska i Posavska).

 

Prema tom istraživanju, Dragan Čović uvjerljivo pobjeđuje među Hrvatima s 65,1 posto glasova, prati ga Diana Zelenika koja je na 9 posto.

Željka Komšića Hrvati neće birati za svog predstavnika i od njih on dobiva samo 1,5 posto, tako da je sve vjerojatnije da će čovjek koji je glasove dobivao na rušenju ove države uskoro postati politički mrtvac.

Beznačajnih 0,3 posto dobiva Jerko Ivanković Lijanović, dok će Borišu Falatara izabrati 0,2 posto Hrvata.

Među strankama, HDZ BiH osvaja 58,2 posto glasova, a onda nitko od Hrvata ne prelazi 10 posto glasova. HDZ 1990 osvaja 8,5 posto glasova, HRS 3,1 posto, SDP BiH 1,6 posto, HSS 1,3 posto dok ostale stranke uzimaju 3,2 posto, stoji u istraživanju Centra za politološka istraživanja Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prenosi Grude.com