Home Šport Ukrajinci ne daju na Vukojevića i nude mu posao: ‘Platit ćemo kaznu...

Ukrajinci ne daju na Vukojevića i nude mu posao: ‘Platit ćemo kaznu umjesto njega, a ako želi može raditi kod nas’

SHARE

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini 15.000 švicarskih franaka. Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kažnjen je zbog kršenja Disciplinskogkodeksa FIFA-e jer se nakon utakmice protiv Rusije “ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa”. Točnije u jednoj je video snimci uzviknuo ‘slava Ukrajini’, pišu Sportske novosti.

FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometnisavez, uključujući službenu ispriku te udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu.

S druge strane zanimljiva vijest stiže iz Ukrajine, točnije od predsjednika tamošnjeg nogometnog Saveza Andrija Pavelka, koji je u parlament ušetao u dresu hrvatske reprezentacije (onom Ivana Rakitića) i poručio kako su spremni platiti kaznu umjesto Vukojevića.

– Odlučili smo platiti kaznu umjesto njega i, ukoliko želi, ponuditi mu i mjesto u našem Savezu. Također, razmatramo sve pravne aspekte kako bi mu pomogli u ovoj borbi te smo poslali i službeni dopis CAS-u (Međunarodni sportski sud u Lausanni). Pružit ćemo punu pravnu i financijsku potporu u ovom slučaju – kazao je Pavelko.

Ukrajinska ambasada u Engleskoj osudila je i neke napise u otočkim medijima koji su uzvik ‘Slava Ukrajini’ okarakterizirali kao nacionalistički i poručili kako je poruka domoljubnog karaktera poput ‘živjela Francuska’ ili ‘živjela kraljica’. Također su istaknuli kako uzvik ‘slava Ukrajini’ nije na listi zabranjenih po organizaciji FARE.