Home Politika Mario Karamatić: Hvala bivšem vodstvu! HSS Grude ima novo vodstvo! Podržite ih...

Mario Karamatić: Hvala bivšem vodstvu! HSS Grude ima novo vodstvo! Podržite ih na izborima

SHARE
Nakon što je jučer Boris Pešorda najavio raspuštanje HSS-a Grude i istaknuo razloge zbog kojeg napušta čelo stranke, zajedno s Stipom Zucićem, tajnikom stranke, oglasio se predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić.

U svom priopćenju, Karamatić je istaknuo da HSS nastavlja raditi u Grudama, te da su već izabrana nova imena za čelo stranke. Pešordi i Zuciću zahvalio je na njihovom doprinosu stranci u kojoj su bili od osnivanja u Grudama 2010. godine.

Karamatićevo pismo kao odgovor na: Pešorda raspustio HSS Grude donosimo u cijelosti:

Poštovani,

Prisiljen sam reagirati povodom pisma koje ste objavili, a koje potpisuje sada već bivši šredsjednik OO HSS Grude, gospodin Boris Pešorda.

Naime, uz činjenicu da su gospodin Boris Pešorda i gospodin Stipe Zucić napustili HSS te ponudili ostavke ( koje su prihvaćene, te od 10.07. 2018 njih dvojica više nisu članovi HSS-a ) u pismu se navodi kako je raspušten HSS Grude što jednostavno nije istina, niti predsjednik Općinskog odbora može raspustiti organizaciju, te ovlasti ima samo Predsjedništvo HSS-a.

Također se navodi kako je HSS Grude prestao s radom, što također nije točno. Organizaciju u Grudama će do skoroga izbora novoga predsjednika i tajnika voditi dopredsjednik OO HSS Grude, gospodin Jerko Milas.

Također koristim prigodu da sve birače iz Gruda pozovem da na predstojećim Općim izborima svoj glas daju listi HSS-a na kojoj se nalaze vijećnik HSS-a u Općinskom vijeću Grude Ivan Lukenda, te naši članovi Matea Pejić, Jerko Milas i Monika Mlinarević te na taj način osiguraju adekvatnu zastupljenost Gruda u Skupštini Županije ZHŽ.

Gospodi Borisu Pešordi i Stipi Zuciću hvala za njihov doprinos HSS-u i želim im u budučnosti svako dobro u privatnom i političkom životu a HSS nastavlja svoj put bez njih, ali kao što su i napisali, radilo se isključivo o njihovoj odluci, stoji u pismu koje potpisuje predsjednik HSS-a Mario Karamatić.

Grude.com