Home Šport Hrvatski junak o kojem nitko ne govori sinoć je srušio rekord SP-a

Hrvatski junak o kojem nitko ne govori sinoć je srušio rekord SP-a

SHARE

U NAJBOLJEM slučaju bio je prva rezerva u vezi prije SP-a i na samom početku prvenstva. Tri tjedna kasnije, heroj je. Makar neopjevani.

Marcelo Brozović je poput Dejana Lovrena, od početka godine naovamo drugi čovjek u odnosu na onog koji je u jesenskom dijelu sezone obitavao u njegovom tijelu.

Nakon što je Inter odvukao u Ligu prvaka, njegov doprinos u proboju Hrvatske do finala SP-a je ogroman, mada često podcijenjen i naizgled nevidljiv.

Protiv Nigerije je dobio samo pola sata, a onda je u drugom susretu s Argentinom bio sjajan kao osigurač veznog reda koji je omogućio Modriću i Rakitiću da krenu naprijed i tako srede protivnika, a uz to je i namjestio gol.

S Danskom je igrao od početka i izašao u 71. minuti jer je Dalić s Kovačićem pokušao dobiti više na kreaciji. Protiv Rusije je također stabilizirao momčad u 57 minuta koliko je igrao, a zabio je penal u raspucavanju. Izbornik ga je dakako morao staviti od početka u polufinalu protiv Engleske.

I bio je sjajan. Dobio je pet duela, gotovo svaka akcija kretala je od njega, a pogodio je suigrače s 11 od 13 pokušaja dugim loptama. Oduzeo je Englezima dvije lopte i bio je uglavnom neprelazan.

Najbolje smo sačuvali za kraj. Brozović je naime protiv Engleske pretrčao 16,3 kilometara, što je najveća udaljenost koju je ijedan igrač prešao na ovom SP-u.

Do njegove maratonske predstave rekord je držao Aleksandr Golovin s 15,9 kilometara.

Koliko je Brozović bio rastrčan svjedoči i to što je prešao gotovo dva kilometra više od Rakitića, koji je u ovoj kategoriji drugi najuspješniji kod Hrvatske protiv Engleske.

U toj momčadi Lingard i Alli prevalili su preko 15 kilometara.