Home Politika Nakon uništenja domova zdravlja kumovi udarili na Grude! Bliži se krah ‘Devedestke’

Nakon uništenja domova zdravlja kumovi udarili na Grude! Bliži se krah ‘Devedestke’

SHARE
Kumovi Vjekoslav Bakula i Ivica Gašpar političkim inženjeringom marginalizirali su grudski HDZ 1990. na izbornim listama, prvenstveno za federalnu razinu, s obzirom da je ovaj ogranak po dogovoru u stranci u kojem se trebalo poštivati načelo rotacije trebao dati nositelja iz ZHŽ-a za federalnu razinu.
Nakon uništenja domova zdravlja kumovi udarili na Grude! Bliži se krah 'Devedestke'

 

Stoga, raspala se “Devedesetka” u Grudama, koje praktički u ZHŽ-u ne bi bilo da nije uspješnog poduzetnika Velimira Bušića kojeg su podmuklo željela izigrati, dvojica uspješnih, ali političkih poduzetnika. Zatim su se ti politički poduzetnici željni moći odlučili obrušiti na režimske medije i na svoje bivše dužnosnike koje su optužili za političku trgovinu.

 

 

“Nameće se logičan zaključak da je ova aktivnost Gruđana zapravo dogovorena i dirigirana puno prije kreiranja županijskih lista.  Kome smeta HDZ 1990 ? Zna se”, pišu pak u svom priopćenju Kumovi željni političke moći s obzirom da je sumnjivo poslovno carstvo nastalo uništavanjem poduzeća JU Ljekarne ZHŽ-a teško sačuvati bez političke moći.

 

 

Grudski bivši članovi pročitali su njihove namjere, koliko god kumovi sada željeli prebaciti krivnju.

– Zbog vlastitih bolesnih ambicija pojedinaca koji svoj vlastiti interes stavljaju ispred općeg interesa stranke, u prvom redu mislim na kumove gospodina Vjekoslava Bakulu (Posušje) i gospodina Ivicu Gašpara glavnog tajnika HDZ-a 1990. (Ljubuški), mi članovi ŽO ZHŽ (Bušić, Grubišić, Spajić, Biško, Mlinarević, Bošnjak) napuštamo ŽO ZHŽ i stranku HDZ 1990 – stoji između ostalog u priopćenju koje su potpisali na dan napuštanja stranke nekdašnji članovi.

 

Također, podsjetili su ih i na izreku “onaj tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada”.

 

– Predsjednika ŽO ZHŽ gospodina Ivicu Gašpara, ujedno glavnog tajnika u svojim makinacijama da žalost bude veća podržao je i predsjednik stranke gospodin Ilija Cvitanović. Tim činom pokazuje svoje slabosti i dokazuje da nema liderske sposobnosti koje svaki vođa treba imati pa makar bio i predsjednik kućnog savjeta – stoji između ostalog u priopćenju bivših članova “Devedesetke” iz Gruda koji su bili jedna zdrava politička opcija, koliko god ih kumovi željeli prikazati kao bolesnika s ciljem da ih liječe lijekovima iz uništenih ljekarni za bolje sutra onih privatnih. Neće ići.

 

Ima onih kojima će lijekovi, ali za smirenje, biti potrebniji 7. listopada.

 

Grude.com