Home Zanimljivosti 5 stvari koje nas Svjetsko prvenstvo uči o dugim vezama

5 stvari koje nas Svjetsko prvenstvo uči o dugim vezama

SHARE

A o čemu drugom da pričamo? Idemo u finale, ljudi! Mini zemlja s 4 milijuna stanovnika i još 5x toliko dijasporaca koji odlučuju sudbinu domicilnog stanovništva (izvor: prosječan Hrvat anketiran u vrijeme izbora) je 13. zemlja koja će igrati finale u povijesti svjetskih prvenstava! To je kao da neka mala azijska zemlja napravi nuklearku i na temelju toga postane relevantan igrač u geopolitičkim trendovima planete!

Može jedna produžena s toplim i čaša hidrogena?

Ali pošto smo svi veliki nogometni analitičari, nema smisla da pričamo o taktikama i šansama za osvajanje. Pričajmo o drugoj omiljenoj temi ljudskih bića: ljubavi. O lijepoj, o dragoj, o slatkoj ljubavi.

Da se ne lažemo…

1.Ljubav je uglavnom sranje

Gledaš li ti ove utakmice? U svakoj ima oko 70-80 minuta čiste dosade i ševe na vlastitoj strani terena, nitko ne napada preotvoreno i nema previše rizika.

Ako se ne diviš profinjenim kratkim trkovima od 6 metara lijevo-desno i reakcijama obrane na takve tektonske promjene formacija, neviđeno ti je dosadno velik dio utakmice.

Pripremni trening za SP Rusija s posebnim naglaskom na napad

Upravo tako je i u vezi. Veći dio (dobre) veze ne događa se apsolutno ništa, suživot je relativno miran i dosadan, a najuzbudljivija stvar koju si napravio s curom u zadnja dva tjedna je prejedanje onim ogromnim pakiranjem sladoleda dok ste gledali Vampire diaries ili neku sličnu besmislicu. I to nije loše, jer…

2.Obrana je (puno) važnija od napada

Belgijski golman Courtois je izjavio da bi radije izgubio od Brazila u četvrtfinalu nego od Francuske jer Brazil bar želi igrati nogomet. Ali i Brazil i Belgija gledaju finale pred TV-om, a Francuska će izgubit kako spada, na terenu.

Zaključak? Dosadno je, ali FUNKCIONIRA.

Ljudi, utakmica se može dobiti bez ijednog zabijenog gola, pa u zadnjih 10 dana gledali smo više penala nego u svim utakmicama ’98. Ako možeš birati hoćeš li pokloniti svojoj polovici put na Havaje nakon 2 godine štednje kojima si priuštio i privatne bacače latica na tlo po kojem hoda ili nećeš zasrat ništa idućih par mjeseci, dobro me slušaj:

RADIJE. NEMOJ. ZASRAT.

Ovo je samo neka jahta. Nema nikakve veze s Hercegovinom ni ovim člankom. Lipo izgleda, šta sad.

Upamti da je dosada znak kvalitetne veze i da drama i svađe skraćuju život. Sve romantične geste su zabadava ako zasereš. Osim toga, jeftinije je i manje naporno.

Znam da će me žene sad napast jer je ljubav najljepši cvijet u vrtu života i treba ga stalno zalijevat i brinut se o njemu, ali žene… Što je loše u tome da se riješi neka automatska prskalica i mrvicu opreznije maše škarama oko cvijeta? Budimo pragmatični, jer u trenucima drame…

3.Kad si fauliran, preuveličavaj

Sad smo već apsolvirali veći dio veze, trebaš bit staložen, opušten i izbjegavat dramu. Što kad se drama dogodi?

Tri pravila:

  • osiguraj se da ti nisi kriv
  • sad kad znamo da nisi kriv, preuveličavaj dramu, njenu krivnju i svoju dobrotu
  • kad cura shvati da si kriv, ti to ne smiješ shvatit bar do kraja svađe, a pokazat ne smiješ ni tad

Ako je ijedna stvar konstantna na svjetskom prvenstvu, to je očajna dramaturgija svježe dotaknutih napadača. Ako te protivnik krivo pogleda, padni, plači, vrišti, previjaj se od bolova, uništena ti je karijera, sjeti se samo onog ogađenog Ivaninog pogleda u drugom polugodištu trećeg osnovne kad si joj preko 3 prijatelja dao papirić u kojem je pisalo „ajmo na sendvić sa šunkom i sirom preko puta škole kad izađemo iz zatvora“, sad je trenutak da pokažeš koliko te to godinama boljelo!

Upamti samo da si ti svetac koji joj nikad ne bi napravio to što ona tebi s tolikom lakoćom radi – kao što je i svojstveno biću iz devetog kruga pakla – i da ta svetost mora ostat netaknuta jer je spočitavanje na apsolutno sve šta napraviš mlađi brat spočitavanju na neku sitnicu. Kad jednom krene, nema stajanja!

Pošto je dosta teško biti majstor u ovoj vještini, evo par slika s tečaja da imaš odakle počet:

Mini pravilo unutar ovog je to da nikad ne smiješ pokazati ovo dramatično lice vaše veze u javnosti, jer…

4.Publika je JAKO važna

Osim ako si Englez. Onda ne trebaš biti na utakmici, možeš slobodno ić kući. (GET IT, GET IT?)

Rado bi napisao nešto tipa „nek digne ruku ko ne voli instagram“, ali to nema smisla jer i ja i ti znamo da si bacio bar jedan story ili sliku na njega u zadnja 2 dana. Što znači da je svejedno voliš li ga ili ne, on postoji i relevantan ti je. Ali instagram je samo tehnološki produžetak naših svakodnevnih života koji su ispunjeni potrebom da budemo prihvaćeni, shvaćeni, cijenjeni i, AKO NIJE PROBLEM, obožavani.

 

#onokad upoznaš curu koja obožava Drinu jednako kao i ti <3 <3 <3

Suočimo se s tim: bili smo jednako opterećeni tim i prije 100 godina, samo što se dosta stvari moglo sakrit i bilo je manje opcija za oglašavanje kvalitete vlastitog života nego danas. To nije toliko loše, ovisno o razumnosti tvojih najbližih: moj rođak bi još bio s jednom ekstremno mršavom i nadnaravno bahatom curom da ga stric nije pitao di mu je onaj batakljun, a jedna vegetarijanka je naučila da je janjetina nacionalni simbol zaštićen od kritike tako što joj je baba rekla „Bože mi prosti, pa nisi koza da ovu lipotu nećeš jis“. Bližnji su ponekad najbolji odjel za kontrolu kvalitete koji postoji, ali čak i kad nisu, važno je projicirati dobru sliku o sebi jer to utječe na vlastito mišljenje o sebi, svom životu, samopouzdanju za nove pobjede, a nerijetko i poslovne prilike koje nam se pružaju.

Zato se ne stidi, idi u Dubrovnik, uzmi curu za ruku na zidinama i daj joj da okine 300 slika tvojih leđa da se nađe jedna dobra za instagram. Trošak goriva preuzimaš ti, a tamo ćete svakako biti samo zbog slikanja pa nećeš izgubit puno vremena.

I zadnje, ali ne i najmanje bitno…

5.Što god radio, nikad, ali BAŠ NIKAD, nemoj dejtat Francuskinju

Jer ono šta ćemo im napravit sutra nam neće nikad oprostit.

HRVATSKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JC l Poskok.info