Home Zanimljivosti Za koga će danas navijati Nikola Karabatić? “Otac mi je Hrvat, majka...

Za koga će danas navijati Nikola Karabatić? “Otac mi je Hrvat, majka Srpkinja…”

SHARE

“Ovo je finale o kojem sam sanjao”, poručio je Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša u povijesti, uoči današnjeg finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Karabatić nastupa za francusku reprezentaciju. Rođen je u Nišu, gradu iz kojeg mu je majka Radmila. Nikolin otac Branko je iz Vrsina pokraj Trogira.

“Navijat ću za Francusku, iako me srce malo boli kada su u pitanju utakmice između Francuske i Hrvatske ili Francuske i Srbije u drugim sportovima. Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji, otac mi je Hrvat, a majka Srpkinja. Preselio sam u Francusku sa četiri godine, ali u meni je ostao dio Balkana.”

Nikola je imao 14 godina kada su Hrvatska i Francuska (1:2) igrali polufinale Svjetskog prvenstva 1998. godine.

“Tada sam se radovao kad su postignuta sva tri gola. Navijat ću za Francusku, ali bit ću sretan i ako Hrvatska pobijedi. Ponosim se svojim balkanskim korijenima koliko i time što sam Francuz.”

A obitelj?

“To je za nas nešto posebno. Dio obitelji bit će za Hrvatsku, a dio za Francusku. Ponosan sam što mala država kao što je Hrvatska tako lijepo predstavlja cijelu regiju.”, piše Index.hr