Home Šport FIFA ODRIJEŠILA KESU: Nećete vjerovati koliko su zaradili Vatreni nakon finala Svjetskog...

FIFA ODRIJEŠILA KESU: Nećete vjerovati koliko su zaradili Vatreni nakon finala Svjetskog prvenstva, evo kako su vodstvo HNS-a i igrači dogovorili raspodjelu bogatstva

SHARE
Osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, hrvatska reprezentacija je zaradila pravo bogatstvo – čak 28 milijuna američkih dolara, dok su Francuzi za svjetsku krunu zaradili još 10 milijuna dolara više.

Svaka reprezentacija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo dobila je osam milijuna dolara, prolazak skupine osigurao je dodatna četiri milijuna i još četiri milijuna dolara za plasman u četvrtfinale.

 

Nagrada za ulazak u polufinale je 22 milijuna dolara, kolika je nagrada i za četvrto mjesto.

 

Treće mjesto donosi 24, drugo 28 milijuna dolara, a svjetski naslov čak 38 milijuna dolara.

 

Vodstvo HNS-a i igrači dogovorili su da 60% Fifine nagrade ide savezu, a 40% igračima i stožeru, a taj iznos dijelit će se između igrača i stožera u omjeru 80-20.

 

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) povećala je nagradni fond za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine na 400 milijuna dolara što je porast od 12 posto u odnosu na SP 2014. u Brazilu.

 

FIFA je u Brazilu reprezentacijama podijelila 358 milijuna dolara pri čemu je svjetski prvak Njemačka dobio 35 milijuna dolara, Argentina kao finalist 25, dok su Nizozemska za treće i Brazil za četvrto mjesto dobili 22 i 20 milijuna dolara.

 

NAGRADE ZA SP 2018.

1. mjesto – 38 milijuna dolara
2. mjesto – 28
3. mjesto – 24
4. mjesto – 22
Četvrtfinale – 16
Osmina finala – 12
Skupina – 8