Home Šport Jeste li znali: Mandžo je najbolju malonogometnu utakmicu odigrao u Pločama

Jeste li znali: Mandžo je najbolju malonogometnu utakmicu odigrao u Pločama

SHARE

Znate li da je zvijezda naše nacionalne momčadi i Juventusa Mario Mandžukić (31) jedini hrvatski reprezentativac u ovom sazivu koji je nastupao i u – Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi i da je u svojoj malonogmetnoj karijeri nastupao i u Pločama?

I to ne samo nastupao nego i bio (očekivano) najbolji pojedinac?

Bilo je to 2003. godine, kada je nadarenoga juniora Marsonije angažirao MNK Argus, tada stabilni prvoligaš koji je dio svoga igračkoga kadra regrutirao iz velikoga nogometa. Predsjednik Argusa bio je Nikica Stevanović, a trener Ivica Ćorluka.

– Brod je mali grad pa se brzo pročulo da u juniorima Marsonije ima nekoliko sjajnih haklera, među ostalima i Mario. Od njegova kluba dobili smo dopuštenje da ga registriramo, pa se događalo da Mandžukić za vikend igra dvije utakmice; za svoje juniore u Marsoniji i za naš Argus – priča Stevanović.

Suparnici Argusa u 1. HMNL bili su tada splitski klubovi Gašperov (za koji je igrao Robert Jarni) i Mejaši, zatim zagrebačka Uspinjača, Nacional i Promet Orkan, potom Novi Marof…

Najbolji nastup u Pločama – Bili smo pravi klub, znali smo na gostovanja u Dubrovnik putovati i zrakoplovom iz Zagreba.

A Mandžo je najbolju utakmicu za Argus odigrao u Pločama protiv Porta Tolera. Domaćini su nam pričali da ga ne mogu ni lasom uloviti – rekao je Stevanović.

Mario nije igrao puno za Argus, jer je bio tek 17-godišnjak ali u ono malo vremena je pokazao da ima vrsnu tehniku, koju mu, neki dan danas osporavaju.