Home Crna kronika RUSKI MAFIJAŠ ZABETONIRAO ŽIVE SRPSKE RADNIKE U TEMELJE HOTELA: Evo što se...

RUSKI MAFIJAŠ ZABETONIRAO ŽIVE SRPSKE RADNIKE U TEMELJE HOTELA: Evo što se dogodilo

SHARE

Ruski državni organi Krasnodarske oblasti obustavili su istragu povodom nestanka grupe srpskih radnika za koje se vjeruje da su ubijeni, a zatim zabetonirani u temelje ekskluzivnog ljetovališta sjeverno od Sočija na obali Crnog mora.

Grupi radnika iz Srbije koji su izvodili građevinske radove u ekskluzivnom ljetovalištu Zlatni zaliv u gradu Anapi kod Sočija u Rusiji 2013. izgubio se svaki trag, a vjeruje se da su ubijeni i da iza toga stoji ruski mafijaš Sergej Zirinov.

 

Grupa radnika iz Srbije pobunila se što je morala da gradi lokalnu zgradu suda po nalogu ruskog tajkuna, i to za džabe – a onda su nestali. Posljednji podaci o njima datiraju iz 2013.

 

 

Ruski državni organi Krasnodarske oblasti obustavili su istragu povodom nestanka grupe srpskih radnika za koje se vjeruje da su ubijeni, a zatim zabetonirani u temelje ekskluzivnog ljetovališta sjeverno od Sočija na obali Crnog mora.

 

Sudbina grupe srpskih radnika koji su nestali u crnomorskom gradu Anapi i dalje je obavijena tajnom. Zvanična istraga je prekinuta nakon saznanja da se tijela radnika nalaze zalivena cementom u temeljima ekskluzivnog hotela, jahting kluba i marine Zlatni zaliv.

 

Naime, da bi se kompletirala istraga, mora se srušiti kompletan kompleks zgrada, od čega se odustalo, objavili su ruski mediji.

 

Tako je ostala misterija šta se tačno desilo s radnicima. Čak ni jedna od vodećih srpskih kompanija koja angažuje Srbe za poslove građevinara u Ruskoj Federaciji, a pominju je ruski mediji,nije se oglasila poslije poziva za komentar – kakva je bila sudbina radnika.

 

 

Najstariji podaci o nestanku i ubistvu radnika datiraju iz 2013. godine i uglavnom se odnose na njihovu pobunu protiv člana ruske mafije. Naime, ruski tajkun i bivši poslanik skupštine krasnodarske oblasti Sergej Zirinov naredio je Srbima da dok grade njegov kompleks hotela i jahting klub da za džabe sagrade i zgradu regionalnog suda. Kada su se pobunili, nestali su.

 

Poslije te afere, Zirinov je uhapšen marta 2013. godine za pokušaj ubistva. Kasnije je optužnica promenjena i Zirinov je optužen za razbojništvo i za ubistvo više osoba.

 

Osuđen je na 22 godine. Klan koji je Zirinov vodio, ubio je, između ostalih, i direktora sanatorijuma Mali zaliv Vitalija Sadovničija i njegovu suprugu jer su odbili da slušaju.

VIDEO: