Home Crna kronika Žanel Puce: Policajac koji me pokušao ubiti slobodno šeta gradom Mostarom, ovo...

Žanel Puce: Policajac koji me pokušao ubiti slobodno šeta gradom Mostarom, ovo je ‘Divlji zapad’

SHARE

Mostarski boksač Žanel Puce kojem su karijera i sve životne aktivnosti prekinute pucnjavom 10. lipnja kad je u ranim satima u njega 5 hitaca ispalio policajac N.P., nakon teške borbe za život, je ogorčen puštanjem na slobodu svoga krvnika i radom kompletnog sustava pravde u BiH, ističe za Pogled.ba.

„Mostarski policajac koji je pokušao izvršiti ubojstvo pušten je iz pritvora nakon mjesec dana. To nema nigdje nego u Mostaru“, rekao je za Puce za Pogled.ba.

Smatra da je Sud korumpiran i da se pokušaj njegovog ubojstva pokušava predstaviti kao slučaj nanošenje teških tjelesnih ozljeda, dok, kako on tvrdi  svi dokazi i njegovo stanje jasno ukazuju da je cijela priča drugačija.

„Kad mi je mama javila da je policajac (N.P. )koji me pokušao ubiti pušten na slobodu, ne zam ni sam kako sam se osjećao. Shvatio sam da se moram boriti za pravdu sasvim sam. Zato sam odlučio pozvati medije i iznijeti javnosti svoju stranu priče i reći što se stvarno događa“, govori Puce uznemiren zbog saznanja da je osoba koja ga nastrijelila slobodna.

Razočaran je kako kaže činjenicom da država u kojoj živi ne daje apsolutno nikakvu sigurnost  da u njoj pravda i istina ne postoje.

„Ja sam u bolnici. Imao sam pet operacija i ne znam ni sam koliko mi ih još predstoji, a policajac koji me upucao slobodno se šeta gradom, pitam se kako je to moguće. Upucao me pet puta. Bio sam životno ugrožen. Prekinuo mi je femoralnu venu i imao sam oštećenje bubrega, a pobjegao je s lica mjesta kao kukavica. Nije mi htio pomoći iako smo se iz viđenja poznavali“, prisjeća se Puce kobnog događaja.

Istaknuvši kako je navedeni policajac predstavnik zakon smatra veoma značajnim istaknuti da je u njega pucao neslužbenim pištoljem koji je kupio na crnom tržištu.

„Moja mama se više puta obraćala policiji koja nije izlazila u susret, priložili smo ‘milijun’ dokaza a njemu je pritvor ukinut.Sada mu to daje priliku da pobjegne iz države ili nekim eventualnim postupcima utječe na sve ostale svjedoke“, naglašava Puce.

Smatra da takvo nešto nije moguće  nigdje nego u zemlji bezakonja kako što u kaže on BiH.

„Pitam se tko je mogao zaposliti takvog čovjeka u policiju“, ističe Puce najavljujući privatne tužbe prema MUP-u HNŽ-a.

„Najlakše je onda da svim podijelimo pištolje da se puca, kad je pritvor samo mjesec dana za to“, ističe Puce navodeći kako ni u lošim kriminalističkim filmovima nije vidio da je netko za pokušaj ubojstva pušten nakon mjesec dana pritvora.

Tvrdi da je navedeni policajac već bio na suspenziji radi napada pištoljem i to samo deset dana, pa se pita zašto MUP nije ništa prije poduzeo i uklonio ga iz policije. Mnogo je pitanja kako ističe koja će se povući jer će se boriti kako poručuje da u ovome slučaju pravda bude zadovoljena.

Iz MUP-a HNŽ-a ističu kako ovaj slučaj nije u njihovoj nadležnosti te da daljnje postupke provodi Pravosuđe.

„To je sada u nadležnosti Suda i Tužiteljstva“, ističu iz MUP-a HNŽ-a za Pogled.ba. No iz navedenih institucija do zaključenja ovoga teksta nismo uspjeli dobiti nikakve informacije o tijeku navedenog postupka.

Autor: Pogled.ba