Home Crna kronika Gorjelo u Grudama, Ljubuškom i Širokom Brijegu

Gorjelo u Grudama, Ljubuškom i Širokom Brijegu

SHARE

Četiri požara gorjela su tijekom vikenda u Županiji Zapadnohercegovačkoj, od čega dva u Grudama te po jedan u Ljubuškom i u Širokom Brijegu. Na njihovom gašenju interveniralo je 10 vatrogasaca.

Grudski vatrogasci u subotu su imali dvije intervencije. Prvo su u periodu između 10 i 12 sati izašli na gašenje požara u mjestu Višnjica, gdje je gorjela trava i nisko raslinje. Opožarena je površina od oko 3.000 m², a sudjelovala su dva vatrogasca i 1 vozilo.

Druga intervencija bila je u subotu između 15 i 18 sati, a također su sudjelovala dva vatrogasca i jedno vozilo. Požar se dogodio u mjestu Tihaljina, gdje je također gorjela trava i nisko raslinje, a opožarena je površina od oko 5.000 m².

U Ljubuškom su u nedjelju četiri vatrogasca s jednim vozilom gasili požar u mjestu Vašarovići, gdje je na oko 4.000 m² opožarena trava i nisko raslinje. Požar se dogodio u periodu između 16:00 i 17:45 sati.

U Širokom Brijegu gorjelo je u nedjelju u popodnevnim satima. Dva vatrogasca s jednim vozilom u vremenu od 18:30 do 20:00 sati gasili su požar u mjestu Ljuti Dolac, gdje je također gorjela trava i nisko raslinje. Opožarena je površina od oko 500 m², a vatrogasci su poslije gašenja požara čuvali požarište kako se požar ne bi ponovno aktivirao i proširio u obližnju šumu, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.