Home Društvo Mlada misa fra Antonia Muse

Mlada misa fra Antonia Muse

SHARE

U nedjelju, 22. srpnja u 11 h, ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Brijegu, naš „stari” framaš fra Antonio Musa, održao je svoju mladu misu. Sve je počelo pjesmom velikog zbora sv. Cecilije te polaganja ruku njegovih roditelja.

Propovijed je vodio fra Ante Marić, koji je uputio našeg mladomisnika da vodi svoje stado pravim putem, jer bez dobrog pasira stado neće biti sigurno. Dao mu je savjet da ustraje u svom pozivu, jer nekada će biti poteškoća s kojima se možda i neće moći nositi. „Samo se uzdaj u Boga i On će sve voditi”. Rekao je također puku da se mole za njega.

Nakon mise naš mladomisnik sve je pozdravio, a posebno našu Framu, koja ga je uz fratre na Brigu za njegovo vrijeme framaštva, razvila u dobru osobu i što je baš u Frami osjetio franjevački poziv. Zatim je pozvao sve ljude da budu dio njegovog slavlja koje se nastavio u svadbenom salonu, gdje nije manjkalo pjesme, smijeha i veselja. Jedan trenutak u sali me jako dirnuo kada je njegov kustos održao govor. Zahvalio se roditeljima što su im dali svog jedinog sina, a njega je u njihovoj obitelji zamjenio Isus. I mi smo mu priredili jedan lijep poklon koji mu se jako svidio.

Inače, naš Antonio je jedini sin uz svoje dvije sestre. U Frami je bio aktivan, gdje je davao sve od sebe. Bio je aktivan član medijske sekcije, glazbene sekcije i mnogih drugih. Njegovi inspiracijski tekstovi i pjesme nadahnjivali su i nadahnjuju svaku osobu koja ih pročita. Posebno su me dojmili njegovi tekstovi za pjesme koje je glazbena sekcija često izvodila na raznim natjecanjima kao što su Framafest, Uskrsfest i drugi.

Dragi Antonio, ako ovo čitaš, znaj da je tvoja Frama ponosna na tebe. Hvala ti za svaki trenutak s kojim si pridonijeo Frami. Ne znam baš kako je to bilo u tvoje vrijeme, ali vidim po slikama iz framske da si stvarno uživao na Brigu u Frami i sv. Franji. Da završim ovaj tekst jedim pismom koje si napisao za 20 godina naše Frame koje glasi ovako: „..kakvi god da jesmo, uvijek smo bili svjesni ljepote ovoga trenutka kada smo framaši. Bili smo svjesni da nas je osvojio sveti Franjo Asiški, čije stope, kada slijedimo, ne možemo zalutati. Znali smo i znamo da je tu na našem Brigu naš izvor i početak i da nas tu čeka Majka. Ona i sveti naš otac Franjo, čija ljubav je oslobodila naše živote, vode nas ka Gospodinu Isusu, Njemu koji je smisao tih života”. U ime Frame Široki Brijeg, neka te prati Božji blagoslov na tvome svećeničkom putu.