Home Gospodarstvo Croatia osiguranje podnijelo zahtjev Konkurencijskom vijeću za preuzimanje Central osiguranja

Croatia osiguranje podnijelo zahtjev Konkurencijskom vijeću za preuzimanje Central osiguranja

SHARE

Konkurencijsko vijeće BiH primilo je prijavu namjere koncentracije koju je podnijelo Croatia osiguranje d.d. Zagreb, a koja se odnosi na kupovinu cjelokupnog paketa dionica društva Central osiguranje d.d. Sarajevo.

– Ova koncentracija, prema podacima iz prijave, imat će učinak na relevantnom tržištu usluga neživotnog osiguranja na području Bosne i Hercegovine, navodi se u informaciji Konkurencijskog vijeća BiH.

Croatia osiguranje BiH je izvijestilo da je krajem lipnja potpisalo ugovore o kupovini 100 posto udjela u Central osiguranju d.d. i Testing Grupi u Bosni i Hercegovini.

Ovom akvizicijom Croatia osiguranje Grupa jača svoju poziciju regionalnog lidera preuzimajući prvenstvo na bh. tržištu.

Podaci regulatora tržišta pokazuju da zbirna premija Croatia osiguranja i Central osiguranja za prva četiri mjeseca 2018. godine iznosi 29,2 milijuna KM.
Spajanjem Croatia osiguranja i Central osiguranja, novo društvo napravilo bi osjetniji odmak od najbližih konkurenata, s ozbirom da trenutno lidersko Uniqa osiguranje za period siječanj-travanj bilježi bruto zaračunatu premiju od 20,6 milijuna KM, a Adriatic osiguranje, koje mu je za petama, od 20,5 milijuna KM.