Home Politika NEMA SABIRNIH CENTARA Dodik najavio borbu protiv migranata

NEMA SABIRNIH CENTARA Dodik najavio borbu protiv migranata

SHARE

U bh entitetu Republika Srpska (RS) će biti imenovano operativno tijelo čiji zadatak će biti da utvrdi ulazak, kretanje i izlazak migranata s područja tog bh.entiteta – najavljeno je danas, nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije u RS Milorada Dodika (SNSD), Marka Pavića (DNS) i Petra Đokića (SPRS).

Dodik je ponovio da u RS neće biti „sabirnih centara“ za migrante.

– Ne želimo da se na prostorima, gdje su nekad bili Srbi u Federaciji BiH nasele migranti – ustvrdio je Dodik, nakon sastanka delegacija vladajućih stranaka na Kozari.

I Pavić smatra da se mora više uraditi kada je u pitanju, kako je dodao, migrantska kriza.

-Mora se raditi energičnije na suzbijanju velikog broja migranata, a RS ih ne može primati. Nije to nedostatak želje nego mogućnosti – dodao je Pavić.

Na sastanku vladajuće koalicije je zaključeno i da je finansijska situacija u entitetu RS stabilna, da je učinjeno mnogo na poboljšanju života građana, povećane su penzije i plaće, a u toku je, kako je rekao, izgradnja važnih infrastrukturnih i drugih projekata.

Rečeno je da ne sumnjaju u izbornu pobjedu ove koalicije i da RS od svih do sada održanih izbora, u predstojeće ulazi najstabilnija.