Home Život Dina Levačić nije uspjela! Odustala je svega tri kilometra prije Splita, počela...

Dina Levačić nije uspjela! Odustala je svega tri kilometra prije Splita, počela se gušiti, više nije imala snage…

SHARE

Solinjanka Dina Levačić, koja je lani preplivala La Manche, sebi je zadala još jedan zahtjevan pothvat – prijeći 54 kilometra morske dionice od Visa do Splita, i to plivajući bez prestanka.

Kako je i planirala, u subotu je u četiri ujutro skočila s carinskog mula na viškoj rivi u more i zaputila se na put dug nešto više od 29 nautičkih milja koji je prije 43 godine na isti način preplivao legendarni Veljko Rogošić.

Pothvat 22-godišnje Dine, inače članice Kluba daljinskog plivanja “Split”, javnost je tijekom cijele subote pratila preko njezine Facebook stranice, a među ekipom koja ju je cijelo vrijeme bodrila bio je i Dinin otac Mladen Levačić.

Nažalost, Dina Levačić nije uspjela. Kako je novinarima javio njen otac Mladen Levačić, Dina je odustala 3 kilometra prije Splita.

Popela na brod vidno iscrpljena, počela se gušiti, nije više imala snage. Sigurno su je ponajviše iscrpile jake morske struje zbog kojih je njeno napredovanje prema cilju bilo usporeno…

“Nakon 51 km i iscrpljenosti uslijed plivanja i borbe sa snažnim kurentom, Dina je odustala zbog dišnih problema. Hvala svima na mnogim porukama podrške. Dina vas svih voli i zahvalna vam je. Hvala svima na podršci, ona plače, a mi smo ponosni na nju”, stoji na Facebook stranici Dine Levačić.