Home Život Mateja Miličević objašnjava zašto bi i muškarci u Hercegovini trebali ići na...

Mateja Miličević objašnjava zašto bi i muškarci u Hercegovini trebali ići na zumbu

SHARE
“Zumba je ključna za pozitivnu energiju.”
Tim riječima nam Vrgorčanka Mateja Miličević licencirana zumba i fitness instruktorica koja je svojim plesom uveličala “Narančasti dan”, dan borbe protiv nasilja nad ženama koji je 25. srpnja održan u Grudama počinje, ali i završava priču o plesu koji je osvojio cijeli svijet.
Mateja Miličević za Grude.com: Zumba je ključna za pozitivnu energiju

 

Mateja ima tek 17 godina, a ples ima u malom prstu.

– U svijet zumbe sam ušla preko moje majke koja je trenirala zumbu dosta godina. Na početku bila je samo osoba koja je išla na satove zumbe, kasnije je odlučila i sama postati instruktorica zumbe tako da je otišla polagati tečaj za instruktora. Kada je završila tečaj i postala instruktor onda sam ja počela također ići na njene satove plesa – govori Mateja za Grude.com.

Ističe da je zumba fitness plesni program namijenjen za osobe koje žele plesati, vježbati, ali i za osobe koje žele imati u jednom danu sat vremena za sebe, da se opuste i da se osjećaju sretno. – To je bit zumbe – naglašava mlada Vrgorčanka s kojom su novinari razgovarali ovih dana u Grudama.

 

Objasnila je i koliko je zumba važna za ljudsko zdravlje.

– Zumba program Vam uključuje neke od osnovnih principa aerobnog, intervalnog, te treninga s otporom kako bi se do maksimuma dovelo sagorijevanje naših kalorija i učvršćivanje našeg tijela. Također Zumba djeluje i kod kardiovaskularne dobrobiti – govori mlada djevojka ističući da u zumbi djeluju Merengue, Salsa, Cumbia, Reggaeton i još mnogi.

A Mateja ih sve zna s obzirom da je u plesu praktički oduvijek.

– Od malih nogu sam išla na satove plesa, prvo sam učila latinoameričke plesove, onda hip hop i breakdance. Nakon toga sam prešla na Zumbu. Još uvijek plešem hip hop, radim improvizacije i stvaram sama koreografije. Pomalo miješam sve – ističe.

 

S obzirom da su sati zumbe, barem ovdje u Hercegovini, uglavnom ispunjeni velikim brojem žena, a nedostaje muškaraca, Mateja nam kaže zašto bi i muškarci morali doći na zumbu.

– Što se tiče zumbe i muškaraca, samo ću reći da je zumbu stvorio i sam muškarac kojem se svi danas dive, on se zove Beto Perez – ističe, te u razgovoru za Grude.com završava: – Svaka osoba je pozvana da dođe na sat Zumbe, i žene i muškarci. Tu nema predrasuda, niti ikakvih loših stvari, zumba je ključna za pozitivnu energiju! – zaključila je mlada dama iz Vrgorca koja je svojim plesom oduševila Grude prije nekoliko dana.

 

 

Ž.A./Grude.com