Home Crna kronika Posušje: Zbog droge i prijetnji optuženi Ivan i Vjekoslav Markić

Posušje: Zbog droge i prijetnji optuženi Ivan i Vjekoslav Markić

SHARE

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu protiv Ivana Markića (46) i Vjekoslava Markića (44), obojica iz Posušja, zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i ugrožavanje sigurnosti, a Vjekoslav Markić i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Sud je odbio prijedlog za produljenje pritvora smatrajući da optuženi neće ponoviti kaznena djela, niti utjecati na svjedoke, te je odlučio pustiti ih da se brane sa slobode.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu uložilo je žalbu na ovakvu odluku suda, tražeći da se pritvor optuženicima produlji.

Optužnicom Županijskog tužiteljstva, optuženi se terete da su u mjestu Vir, općina Posušje, od mjeseca ožujka do mjeseca lipnja 2018. godine zajedno uzgojili ukupno 2.246 stabljika indijske konoplje.

Stabljike su bili posijane na više lokacija, te su uzgojem narasle od 5 cm do 130 cm.

Dana 26.6.2018. godine prilikom zalijevanja stabljika u nasadu je lišen slobode Ivan Markić. Prilikom pretresa obiteljskih kuća pronađena je opojna droga marihuana u više papirnih i PVC vrećica, kao i mašinice za mrvljenje.

“Dana 28.6.2018. godine, došli su u jedan ugostiteljski objekt, gdje su ugledali jednog policijskog službenika i počeli ga vrijeđati i prijetiti mu. Nakon toga i vlasniku ugostiteljskog objekta, kao i članovima njegove obitelji koji su se tu nalazili, a sve iz razloga što su bili revoltirani time što su otkriveni. U obiteljskoj kuće Vjekoslava Markića pronađen je spremnik za streljivo automatske puške u kojem se nalazilo 29 komada streljiva, te mu je isti oduzet”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.