Home Društvo Svečanost otkrivanja i blagoslova spomenika poginulim Ljubušacima na Drenovcu

Svečanost otkrivanja i blagoslova spomenika poginulim Ljubušacima na Drenovcu

SHARE

Svečanim otkrivanjem i blagoslovom spomen-obilježja na Drenovcu (put Stolac – Neum) poginulim Ljubušacima na stolačkoj bojišnici općina Ljubuški je, skoro pa završila, obilježavanja stratišta na kojima su ljubuški bojovnici položili život „za krst časni i slobodu slavnu“.

U novoj crkvi sv.Ante na Humcu misu zadušnicu za poginule branitelje slavio je fra Dario Dodig, humački gvardijan koje se u svetoj misi posebno sjetio poginulih branitelja i njihovu žrtvu naveo kao primjer kakvi bi mi trebali biti – nesebično se žrtvovati za svoje bližnje kao Oni.

Poslije svete mise članovi obitelji poginulih, rodbina, suborci i prijatelji uputili su se prema mjestu gdje je podignut spomenik Ljubušacima poginulim na stolačkoj bojišnici, u mjestu Drenovac na putu Stolac – Neum.

Ljubušacima koji su pristigli na ovo mjesto pridružili su se i brojni „domaćini“, mještani Stoca i okolnih naselja, a stigao je i stolački župnik i dekan don Rajko Marković.

Spomen obilježje za poginule branitelje (Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević) svečano su otkrili članovi obitelji poginulih branitelja, a vijence su položila izaslanstva općina Ljubuški i Stolac. Uz članove obitelji i predstavnike udruga iz Domovinskog rata svijeće su zapalili brojni suborci i prijatelji. Uz prigodnu molitvu spomenik je blagoslovio fra Dario Dodig, humački gvardijan.

Nakon završetka službenog dijela na Drenovcu upriličen je zajednički domjenak za sve nazočne u Stocu, piše Radio Ljubuški.