Home Društvo Uz Hrvatsku i uz Boga vitezovi Ljubuškoga

Uz Hrvatsku i uz Boga vitezovi Ljubuškoga

SHARE

Možda ste čuli, a možda i niste, međutim Ljubušaci su nedavno napravili najveću hrvatsku zastavu, odnosno zastavu hrvatske nogometne reprezentacije, koja će se dakako s vremena na vrijeme pojavljivati ne samo na nogometnim nego i drugim sportskim borilištima, odnosno događajima koji će biti prikladni da ju se iznova s ponosom pokaže.

“Ideja najveće zastave u BiH se dogodila baš spontano, mogli bi reći kao i svi drugi pravi projekti. Nakon pobjede u polufinalnoj utakmici Svjetskoga prvenstva nad Englezima odlučili smo da se i mi Ljubušaci na neki način zahvalimo našim ‘vatrenima’ na tom nevjerojatnom uspjehu. Bilo je upitno što napraviti, a da bude dobro do finalne utakmice s Francuzima i tako smo napravili tu ogromnu zastavu”, pričaju za Jabuka.tv portal skupina prijatelja iz Ljubuškog, koji su uglavnom i članovi navijačke skupine “Uvijek vjerni”.

Zastava je dimenzija 32×16 metara, u vlasništvu je kompanije Kuka d.o.o. Ljubuški koja se bavi proizvodnjom jarbola i zastava za europsko i američko tržište. Vlasnik firme je Beni Madžar iz Las Vegasa, porijeklom dakako iz Ljubuškoga.

“Upravo nas je Beni kontaktirao nakon pobjede protiv Engleske i rekao ‘hajde da i mi napravimo nešto veliko za ovu veliku momčad’. Sve se brzinski dogodilo i dok su još uvijek neki slavili onu veličanstvenu pobjedu mi smo već prionuli poslu i jutro prije finala imali gotovu zastavu koju smo postavili na brdu iznad Ljubuškoga”, govore za Jabuku.tv portal ovi presretni Ljubušaci pošto su danas uvjereni kako su napravili nešto uistinu vrhunsko.

Zastava se pojavila i u Livnu na stadionu Zgona prilikom onog veličanstvenog dočeka izbornika Zlatka Dalića. Pojavljivat će se i ubuduće u prikladnim situacijama, pa što na kraju reći nego se prisjetiti jednog slogana s Dinamove turneje iz 60-ih godina prošloga stoljeća u Argentini gdje ih je dočekao veliki transparent s natpisom: “Uz Hrvatsku i uz Boga vitezovi Ljubuškoga”.

Pogađate, tvorci tog transparenta od prije više od pola stoljeća bili su upravo Hrvati iz Ljubuškoga, koji su u jednom od velikih valova iseljavanja s ovih prostora dijelom naseljavali i područja Argentine, te drugih dijelova Sjeverne i Latinske Amerike, prenosi Jabuka.tv