Home Šport Petar Zovko: 16-godišnji vratar iz Širokog Brijega potpisao za Sampdoriju

Petar Zovko: 16-godišnji vratar iz Širokog Brijega potpisao za Sampdoriju

SHARE
Mlada vratarska nada iz Širokog Brijega Petar Zovko ostvario je prvi veliki transfer karijere – sa samo 16 godina potpisao je za talijanskog prvoligaša Sampdoriju.

Ovaj rođeni Širokobriježanin ugovor je potpisao na dvije godine, a za njega su se raspitivali i klubovi iz Njemačke, no kako sam kaže – Sampdoriju se nije moglo odbiti.

Zovko je svoje prve nogometne korake napravio u matičnom klubu NK Široki Brijeg gdje je prošao sve kategorije – od početnika do kadeta, a za portal Jabuka.tv otkrio je kako je došlo do ovoga transfera, što to sve za njega znači, otkud ljubav prema ovom sportu i još mnogo toga.

Kako je došlo do suradnje s ovim talijanskim klubom?

Do suradnje je došlo tako što su me njihovi skauti gledali par puta, ali tu je veliki posao odradio moj menadžer Elvis Bašanović kojem ovim putem mnogo zahvaljujem, izjavio je za portal Jabuka.tv Petar Zovko.

Tako mladi, a već ste potpisali za tako jedan veliki klub. Ovaj transfer zasigurno će puno značiti za Vaš napredak u karijeri, kako se osjećate?

Naravno da mi ovo već puno znači. Znam koliko momaka kao ja mašta o ostvarenju ovakvoga sna, a meni se to sada i dogodilo. Osjećam se super!, nastavio je Zovko.

Zovko je u dresu NK Širokog bilježio sjajne partije u kojima je pokazivao sav raskoš svog talenta te je vrlo brzo privukao pažnju na sebe pa tako ni ne čudi da u svojoj riznici trofeja već ima popriličan broj individualnih priznanja.

Ovaj 16-godišnji nogometaš prije dvije sezone bio je proglašen mladom nadomGrada Širokog Brijega, 2017. i najuspješnijim kadetom, a ukupno ima 13 nagradaza najboljega golmana.

NK Široki Brijeg je moj rodni klub, treninzi su mi bili odlični i želim se zahvaliti svim trenerima i upravi. Ovim putem bih im poželio i svu sreću u nadolazećoj sezoni, poručio je sada svom već bivšem klubu Zovko.

Osim Sampdorije, za ovoga mladića interes su pokazali i neki njemački klubovi, a svi poznavatelji najvažnije sporedne stvari na svijetu znaju da nije mala stvar kada takva jedna nogometna velesila prepozna talent.

Bili su tu neki klubovi iz Njemačke i znači mi i to puno, ali iz Sampdorije je stigla najbolja ponuda tako da sam odlučio prijeći tamo, dodao je novi član talijanskog prvoligaša.

Zovko se nogometom počeo baviti prije 11 godina, a kako sam kaže oduvijek je znao da će biti i oduvijek je želio biti samo jedno – nogometaš.

Otkud ljubav prema nogometu, jeste li ikad trenirali nešto drugo?

Ne bih znao odgovoriti na to, to je mislim urođeno. Nisam nikada ništa drugo trenirao, samo sam htio biti nogometaš, kazao je Petar Zovko.

Jeste li se odmah odlučili za vratarsku karijeru ili ste svoj talent otkrili kroz treninge?

Ne. Prvo sam igrao na poziciji lijevoga bočnog pa sam otkrio kroz trening da mi ovo bolje ide i tako sam nastavio trenirati, prisjetio se svojih početaka 16-godišnji Zovko.

Na pitanje tko je njegov uzor Zovko je odgovorio bez prevelikog razmišljanja:

Moji su uzori Manuel Neuer i Lionel Messi.

Imate li najdraži klub, u kojem velikanu biste se možda rado vidjeli u budućnosti?

Najdraži klubovi su mi Barcelona i Široki Brijeg, a želio bih jednog dana zaigrati u Barceloni, iskreno je odgovorio mladi vratar.

Zovko zasigurno ne vodi život jednoga običnog tinejdžera. Red, rad i disciplinanešto je što je moralo postati njegova svakodnevnica da bi ostvario ovakavfantastičan uspjeh.

Za kraj je, za sve čitatelje portala Jabuka.tv, opisao kako izgleda jedan tipičan dan talentirane mlade nade kao što je on.

Moj dan izgleda tako da ujutro doručkujem pa idem na trening nakon kojeg se odmaram. Zatim slijedi ručak pa opet odmor i onda odradim drugi trening, idem na večeru pa imam vremena za slobodne aktivnosti, kazao je Zovko.

Iako trenira dva puta na dan i sve mu je podređeno tome, Zovko tvrdi kakouvijek pronađe vremena i za druge aktivnosti koje voli.

Nađem uvijek nešto slobodna vremena koje uglavnom provodim u druženju s roditeljima, prijateljima i djevojkom, zaključio je mladi vratar iz Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv | Ivana Soldo)