Home Crna kronika Tri osobe smrtno stradale u hidroelektrani kod Bihaća

Tri osobe smrtno stradale u hidroelektrani kod Bihaća

SHARE

U nesreći u Hidroelektrani “Una – Kostela”, nadomak Bihaća, smrtno su stradale tri osobe, dok je četvrta hospitalizirana u Županijskoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” i u teškom je stanju, najvjerovatnije zbog eksplozije koja je uslijedila nakon curenja plina.

Policijska stanica u Bihaću je iza 13 sati zaprimila telefonski poziv zaštitara, koji je bio na osiguranju Hidroelektrane u Kostelima. On je priopćio da je došlo do havarije unutar same Hidroelektrane, te da ima ozlijeđenih osoba.

Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektroprivrede BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja.

Utvrđeno  je da su zbog djelovanja plinskih para, smrtno stradale tri osobe, dok je četvrta prevezena u Županijsku bolnicu ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ i u teškom je stanju. Na mjesta događaja su pripadnici Policijske stanice u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje, rekao je Adnan Beganović, galsnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije (USŽ), javila je Fena.

Beganović je, kako prenose mediji, dodao kako je curenje plina izazvalo eksploziju.

”Došlo je do eksplozije unutar postrojenja gdje su radnici radili na remontu i čišćenju turbine. Nešto je puklo i zaštitar nije mogao prići radnicima”, izjavio je Beganović, dodavši kako su tijela nađena u vodi.

“U vodi koja je bila u prostoru došli smo do tri beživotna tijela. Nažalost, nije im bilo pomoći. ”, dodao je Beganović, piše Bljesak.info.