Home Zanimljivosti Šokirala se kad je stigla s posla i ugledala ogromnu zmijurinu

Šokirala se kad je stigla s posla i ugledala ogromnu zmijurinu

SHARE

Britanka Lisa Pell nije mogla zamisliti već horor od onog kad se prije nekoliko dana vratila s posla i u vlastitom domu ugledala ogromnu zmiju.

Nikad ranije nisam vidjela toliku zmiju. Bilo je zastrašujuće. Ne znam otkud je došla. Živimo u malenom selu i naš vrt je ograđen sa svih strana. Nije mi jasno kako je ušla u njega – kazala je majka troje djece koja se inače panično boji zmija.

Dok je zmija polako s prozora otpuzala u vrt, Lisa je zvala veterinarsku stanicu, a njezin sin Scott bezuspješno jer pokušao odvući gmaza.

–  Prirodnjak sam pa sam mislio da ću je lako uhvatiti, no kad sam krenuo prema njoj počela je na mene siktati i dizati se kao da me želi ugristi. Bilo je jezivo pa sam odlučio kako taj moj pokušaj i nije baš najbolja ideja – rekao je Scottm, pišeVečernji.hr.

Stvar je spasio Lisin suprug Richard, koji je zmiju uhvatio za glavu i rep i odnio je u veterinarsku stanicu. Otkrili su da se radi o vrsti Orthriophis taeniurus koja nije otrovna. Rastu od 1.5 do 2 metra. Mirne su ukoliko se ne uznemiravaju, a u suprotnom mogu jako ugristi. Prebivalište im je na Tajvanu. Budući da se nije javio nitko tko bi mogao biti vlasnik zmije, udomio je veterinarov prijatelj.

POGLEDAJTE VIDEO 

Dnevnik.ba