Home Crna kronika Žena iz Ljubuškog našla onesviještenu majku: Ispostavilo se da ju je kradljivica...

Žena iz Ljubuškog našla onesviještenu majku: Ispostavilo se da ju je kradljivica otrovala i pokrala

SHARE

Nakon što je otrovala staricu na Ilidži 2016. godine, kradljivica Amina Omeragić (51) ponovo je uhićena. Ovaj put u Zenici, gdje su je policajci uhvatili zbog teške krađe koju je počinila u ovom gradu.

Omeragić je, nakon što je uspavala starcu, iz njenog stana ukrala novac, nakit i kavu. Zeničkoj policiji je 23. srpnja oko 23 sata B. S. iz Ljubuškog prijavila slučaj. Ona je izjavila da je taj dan oko 10 sati u zeničkoj ulici Mejdandžik u besvjesnom stanju zatekla svoju majku K. N.

Oštećena je nakon dolaska Hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Zenica, gdje su joj konstatirane ozljede, a po povratku iz bolnice K. N. je utvrdila da joj s ruku nedostaju četiri zlatna prstena, iz ormara 300 eura i 200 KM i kava.

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije PU I su rasvjetljavanjem kaznenog djela došli do saznanja da se u vezu sa slučajem može dovesti Omeragić, koja trenutno boravi u Zenici.

Pripadnici MUP-a ZDŽ-a 31. srpnja, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, pretresli su stan u kojem je boravila Omeragić, koja je tom prilikom uhićena.

U stanu su nađeni ukradeni predmeti. Osumnjičena je nakon prepoznavanja priznala kazneno djelo, a utvrđeno je da je 21. srpnja oko 16.30 sati došla na adresu K. N., pokucala na vrata i lažno se predstavila govoreći joj da se poznaju.

Nakon što je ušla u stan, razgovarala je s vlasnicom te iskoristila pogodan trenutak da u šoljicu s kavom stavi tabletu kojom je uspavala staricu kojoj je ukrala nakit, novac i kavu. Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da su za osumnjičenom raspisane dvije operativne potrage i od MUP-a Kantona Sarajevo, gdje je i predata, piše Avaz.