Home Društvo Pusti snovi: Navijači Zvezde o srpskoj trobojnici usred Knina

Pusti snovi: Navijači Zvezde o srpskoj trobojnici usred Knina

SHARE

NA GODIŠNJICU OLUJE Svatko u amanet nek’ ostavi svom sinu, srpsku trobojku da zavijori u Kninu, poruka je navijača Crvene zvezde. Iznad nje bila je zastava Srbije na kojoj je pisalo ‘Krajina’

Na utakmici srpskog prvenstva između beogradskih klubova Voždovca i Crvene zvezde, navijači Zvezde izvjesili su transparent na kojem je pisalo:

– Svatko u amanet nek’ ostavi svom sinu, srpsku trobojku da zavijori u Kninu.

POGLEDAJTE VIDEO

Zvezdini navijači izvjesili su i veliku zastavu Srbije na kojoj je pisalo Krajina, a ispod toga je bila sramotna poruka koja na 23. godišnjicu Oluje pokazuje da radikalni dio Srbije i dalje ima mokre snove o hrvatskom teritoriju.

Poruka Zvezdinih navijača stigla je u vrijeme obilježavanja 23. godišnjice vojno-redarstvene akcije u kojoj su Hrvatska vojska i postrojbe Specijalne policije u 84 sata oslobodile 10.400 četvornih km okupiranog hrvatskog teritorija u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu te zadavši konačan udarac srbočetničkom okupatoru.

Zvezdini navijači često na utakmice nose  transparent zločinačkog popa Momčila Đujića, zloglasnog četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata odgovornog za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji, kao i transparent ‘Vukovar’ napisan na ćirilici kojeg često znaju upariti sa slikom tenka, a skandiraju i zločincima Ratku Mladiću i Zdravku Tolimiru, generalu vojske Republike Srpske i Mladićevoj desnoj ruci, koji nije dočekao pravdu, već je umro u Haagu.

Delija je u mladosti bio i sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je 90-ih godina kao Šešeljev potrčko huškao na rat usred Gline i obilazio postrojbe srpskih dobrovoljaca u Hrvatskoj, ali i u okupaciji Sarajeva.

24sata.hr