Home Crna kronika Splitsku liječnicu (61) ubojica je nožem masakrirao po prsima

Splitsku liječnicu (61) ubojica je nožem masakrirao po prsima

SHARE

MISTERIJ: Asju Tukić (61) ubojica je iznenadio, nije se ni pokušala obraniti. U njezin stan u Trogiru nije provaljeno niti iz njega išta nedostaje. Motiv nije ni seksualni delikt…

Dan nakon stravičnog zločina u stanu u centru Trogira, otkrivaju se detalji ubojstva splitske liječnice Asje Tukić (61). Nesretna žena je ubijena višestrukim ubodima nožem, gotovo izmasakrirana oštricom po grudnom košu!

Istražiteljima je u prvi mah bila vidljiva samo jedna ubodna rana na leđima, no dolaskom ekipe za očevid i patologinje ostali su zgroženi nakon što su tijelo žene, pronađeno kako leži na prsima između hodnika i sobe, okrenuli i otkrili ostale ozljede.

Ubojicu je sama pustila u stan

Nisu, međutim, otkrivene “obrambene” rane niti tragovi neke borbe, a utvrđeno je i kako u stan nije provaljeno što znači da je ubojicu sama pustila da uđe. Na mjestu zločina pronađen je i nož, gotovo sigurno je u pitanju oružje s kojim je ubijena, ali je i taj predmet, s ostalim izuzetim materijalnim dokazima, poslan na vještačenje.

Tijelo je pronašao bivši suprug u ponedjeljak u 13.45 sati i dojavio policiji. Asja je oko 9.30 sati otišla iz Splita prema Trogiru do svojega stana u Ulici kneza Trpimira. Taj stan, kao i dva apartmana na otoku Čiovu, naslijedila je od oca, poznatog i cijenjenog nastavnika fizike u Trogiru. U apartmanu na zadnjem katu zgrade je u ponedjeljak bila smjena gostiju, stari su odlazili oko 10, a novi su trebali doći nakon 14 sati.

Zabrinuli se jer se nije javila gostima

Doktorica Tukić je stigla u stan te je jedan od posljednjih poziva zabilježenih mobitelom bio oko 10.45 sati. Nešto kasnije pokušali su je kontaktirati gosti koji su trebali stići u apartman. Kako im se nije javljala, nazvali su njezinu kćer, koja je potom nazvala oca, bivšeg supruga Asje Tukić, s kojim je žena ostala u dobrim odnosima. Muškarac je otišao provjeriti što se događa i pronašao je mrtvu. Ekipa za očevide je u ponedjeljak radila na dvije lokacije. Osim u Trogiru, zapečaćen je i stan u Splitu gdje je također obavljena pretraga.

foto: 24sata/24sata

Zatraženo je i telekomunikacijsko vještačenje kako bi se utvrdile lokacije mobitela s kojih su stizali pozivi. Na mjestu zločina, jer je riječ o stanu za iznajmljivanje, naizgled ništa ne nedostaje. Splitska liječnica također nije u ponedjeljak ujutro nosila sa sobom nekakav pozamašni iznos, a pronađen je i njezin mobitel. Kao potencijalni motiv zasad otpada i seksualni delikt, prema prvim rezultatima očevida, nije bilo tragova te vrste napada – na tijelu je bila sva odjeća. Navodno su i gosti koji su napustili apartman uredno podmirili račun, a policija pokušava doći do svih potencijalnih svjedoka. Dok čekaju rezultate vještačenja pronađenih tragova, inspektori će pokušati ući u trag ubojici i preko snimki nadzornih kamera. Brutalan zločin šokirao je sve u Trogiru i Splitu gdje je živjela.

KOLEGE UBIJENE LIJEČNICE:‘Bila je savršena i uvijek imala vremena za kolege i pacijente’

Bila je puna energije i nikad nije mirovala

– Ovdje su svi zamrli, nastupio je tajac – kroz suze je ispričala prva susjeda dr. Tukić, liječnice koja je bila omiljena i među kolegama i među pacijentima.

– Nije bilo toga kojemu ne bi pomogla. Bila je puna energije i nikad nije mirovala. Ništa joj nije bilo teško, zbog čega je sama čistila apartman koji je iznajmljivala i u kojemu je ubijena – dodaju susjedi, koji pričaju da je u stan primila i bivšeg supruga dok je imao financijskih problema.

24sata.hr