Home Kultura Spektakl u Šujici: Mate Bulić i Humane zvijezde Hrvatske ’03 za obnovu...

Spektakl u Šujici: Mate Bulić i Humane zvijezde Hrvatske ’03 za obnovu Doma kulture

SHARE

I ove godine u petak 10. kolovoza 2018. Šujica će biti domaćin zanimljivoga i plemenitog događaja, koji se održava već treću godinu zaredom te tako postaje tradicija: Humanitarno-nogometno-glazbeni spektakl u Šujici.

Mnoga zvučna imena biti će dijelom ove manifestacije, sportaši, glumci, političari, glazbenici, Vatreni iz ’98, a organizatori se posebno vesele potvrdi dolaska ovogodišnjih Vatrenih Dražena Ladića i izbornika Zlatka Dalića, kao i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

U razgovoru s dopredsjednikom Udruge Humane zvijezde Hrvatske ’03 Miroslavom Bičanićem doznali smo koja momčad ove godine istrčava na teren: Mate Bulić, Dražen Ladić, Zlatko Dalić, Boris Živković,, Mario Stanić, Anthony Šerić, Miroslav Škoro, Frano Ridjan, Milan Bandić, Milijan Brkić, Slaven Knezović Grof, Amir Kazić Leo, Jure Popović, Darko Čordaš, Vladimir Balić, Željko Ačkar, te se čeka potvrda još nekih imena.

Valja napomenuti da će istog dana u 12:00 sati na središnjem parku u Tomislavgradu biti podignut spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju hrvatske državnosti dr. Franji Tuđmanu, kao zahvala prvom predsjedniku za sve dobro što je učinio za hrvatski narod. Spomenik je umjetničko djelo Duvnjaka, akademskog kipara Ilije Skočibušića, a spomenik podižu: Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, zaklada “Dr.Franjo Nevistić” iz Zagreba uz podršku općine Tomislavgrad i velikog broja Duvnjaka i gospodarstvenika.

Potom se program seli na stadion NK Šujice s početkom u 16:00 sati te će započeti okupljanjem Humanih zvijezda Hrvatske i ostalih nogometnih ekipa, a to su reprezentacija Svećenika Hrvatske, reprezentacija Herceg-Bosanske županije i Veterani Šujice.

Svaka ekipa igrat će po dvije utakmice, a svaka utakmica trajat će 30 minuta. Po završetku turnira dodijelit će se pehari najboljoj ekipi te zahvalnice onima koji su omogućili cijeli događaj, a nekoliko prikladnih riječi i pozdrav za sve prisutne uputit će istaknuti političari Hrvatske i BiH te organizatori.

U 20:00 sati na rasporedu je koncert poznatoga zabavljača Mate Bulića, a na pozornici u nekom trenutku pridružit će mu se i glazbeni gost Amir Kazić Leo. Koncertni dio programa odvijat će se pod pokroviteljstvom generalnoga sponzora Stridon.

Kompletan prihod od prodaje ulaznica po cijeni od simboličnih 10 KM, bit će usmjeren za obnovu Doma kulture Stjepan Radić, koji je bio jedino mjesto održavanja različitih kulturnih događanja u Šujici i šire.

Karte za koncert mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

Tomislavgrad: caffe bar HNK Tomislav na stadionu
Livno: caffe bar Čičko
Kupres: hotel Maestral
Šujica: Motel Kripton, caffe bar BMW, Gradska kavana, Gostionica Šujica, caffe bar Schalom, caffe bar Stridon, caffe bar Tin, caffe bar Relax, restoran Rijeka, Robna kuca Šujica