Home Društvo Darinko Boto: Momci, moramo povući radikalan potez! Borci odblokirali GP Bijača, promet...

Darinko Boto: Momci, moramo povući radikalan potez! Borci odblokirali GP Bijača, promet ponovno uspostavljen

SHARE

Razvojačeni branitelji koji su danas sa nezadovoljstvom dočekali odluku Povjerenstva za usuglašavanje teksta Zakona, blokirali su GP Bijača iza 19 sat, no u večernjim satima odblokiran je granični prelaz Bijača.

Kako javlja N1, pored branitelja koji su bili na na Bijači, bio je prisutan i veliki broj policijskih službenika.

“Zbog prosvjeda građana, od 19:40 sati blokirana je dionica autoputa A-1 Zvirovići – Bijača”, priopćeno je iz BIHAMK-a nakon blokade, no promet je ponovno uspostavljen.

Podsjetimo, po okončanju sjednice Jasenko Tufekčić, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednik Povjerenstva je ukazao okupljenim braniteljima i medijima da su prihvaćeni svi amandmani na zakon koje Vlada FBiH nije prihvatila.

Prije, ali i tijekom sjednice je bilo verbalnih sukoba branitelja i policajaca koji su osiguravali prostor u i oko zgrade Vlade FBiH u Mostaru. Neki od njih su se verbalno sukobili i s Tufekčićem, a neki su prijetili da će izvršiti samoubojstvo.

 

“Opet smo prevareni, po ne znam i koji put, po nalogu partije i njihovih vlastodržaca. Opet se uplela politika i naše pitanje ko zna kad će biti riješeno, a Tufekčić je njihov igrač, znači njihova produžena ruka. On je sada dežurni krivac za ovo sve što se dogodilo danas, tako da znate. A iza njega sva partija, sva klika koja stoji su sukrivci i nalogodavci”, rekao je nakon današnje sjednice Darinko Boto, predsjednik Udruženja “Zaboravljeni branitelji” .

“Prošli ponedejljak ono što je izjavio, danas je sve pogazio, a pogazio je već i u četvrtak, kad nije potpisao ovo što smo dogovorili. Sad se izvlači da nije bilo ovako, da nije bilo onako, da nije bilo ovo, da nije bilo ono. Ovo su samo političke igre i ovo je bilo samo razvlačenje, i kažem vam momci mi moramo povući radikalan potez pa to je više na vama nego na nama, jer ovo se drukčije neće riješiti. Lažu i lažu. Mi smo tražili tri osnovna stavka, a to je javna izrada i javna objava Registra sa imenom i prezimenom, odvojen borbeni i neborbeni sektor, tražili smo branilačko borački dodatak koji se isto razdvaja na borbeni i neborbeni sektor i tražili smo skidanje financiranja sa državnog i nižih nivoa ovih silnih udruženja, 1604 što imaju”, izjavio je Boto, prenose Vijesti.ba.