Home Politika Europa je samo danas za BiH odobrila šest milijuna eura pomoći za...

Europa je samo danas za BiH odobrila šest milijuna eura pomoći za migrante, evo koliko su dali dosad

SHARE
Europska komisija danas je posebnom mjerom dodijelila Bosni i Hercegovini šest milijuna eura za pomoć u upravljanju migrantskim tokovima, izvijestili su iz Komisije

Tim će se sredstvima poboljšati kapaciteti BIH za identificiranje, registriranje i upućivanje državljana trećih zemalja pri prelasku granice, osiguranje smještaja i osnovnih usluga za izbjeglice, tražitelje azila i migrante, a ojačat će se kapaciteti nadzora i zaštite državne granice, čime će se pridonijeti i jačanju borbe protiv trgovine ljudima i njezino sprečavanje.

Ta sredstva dopuna su iznosu od 1,5 milijuna EUR koliko je od lipnja već dostupno Bosni i Hercegovini za podmirivanje hitnih potreba izbjeglica i migranata.

Uz humanitarnu pomoć, pomoć Europske komisije od 2007. Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanja granicama iznosi 24,6 milijuna EUR.

Bosna i Hercegovina je od siječnja 2016. korisnik regionalnog programa za potporu upravljanju migracijama usmjerenom na zaštitu vrijednog osam milijuna eura, piše Tportal.hr