Home Društvo Ovo su ljubuški kreativci – audio i foto

Ovo su ljubuški kreativci – audio i foto

SHARE

Festival kreativaca, koji je sinoć održan u hotelu Bigeste pod nazivom “Živi i stvara u Ljubuškom”, na jednom mjestu je okupio brojne Ljubušake koji na različitim poljima svakodnevno stvaraju nešto novo, po čemu i oni i ovaj kraj postaju prepoznatljivi.

Na početku programa prisutnima su se obratili dr.sc. Božo Skoko i njegova supruga Martina Pandžić Skoko, koji su govorili o ljubuškim kreativcima i brendiranju, a potom je voditeljica Bjanka Medić predstavila sve sudionike.

Mogli su se sinoć vidjeti umjetnički radovi, maštoviti odjevni predmeti, unikatni predmeti od kože, ali i predstave, glazbene točke…

Ljubušaci su ispunili dvoranu hotela u želji da vide kakva to umijeća i maštovite radove naši kreativci nude tržištu.

 

tamara hercegAkademska slikarica Tamara Herceg koja je sinoć izložila svoj ciklus radova pod nazivom “Gesta gesti grize rep” rekla je kako joj je posebno drago da se nalazi među 10 ljubuških kreativaca koji su se na ovom festivalu predstavili javnosti. Navela je i kako je sinoć ostvarila i neke nove kontakte koji su iskazali zanimanje za njene radove, te je festival ocijenila kao pun pogodak za Ljubuški. “Vjerujem da je ovo jedna zanimljiva priča koja će se u budućnosti i dalje održavati jer ovo Ljubuškom stvarno treba”, izjavila je ona.

 

marijana pavlovicPohvale za festival uputila je i Marijana Pavlović čije ime stoji iza brenda Beemara, koji se bavi izradom unikatnih predmeta od kože. Ona je rekla kako joj je drago da je nakon višegodišnjeg rada napokon imala priliku i u jednom ovakvom ambijentu predstaviti se široj publici u našem gradu.

 

zdenka udovicicZdenka Udovičić iz sve priznatijeg brenda torbica i ženske obuće Helenas rekla je kako se na festivalu mogla osjetiti zajednička atmosfera i energija. “Zajedno možemo više napraviti i drago mi je da smo jedno drugome podrška”, rekla je ona.

 

libusa mrginjiPrisutni su sinoć mogli vidjeti i dio iz predstave “Mrginji su u glavi” u izvedbi glumaca amatera iz “Kluba kulture Libuša”. Prema riječima članice kluba Marine Lovrić, u njihovoj produkciji nastale su već dvije uspješne predstave, a na ovom polju su se odlučili angažirati jer su vidjeli da je to nešto što Ljubuškom nedostaje.

 

helena bilicInače, glumci Libuše su jučer nosili majice modnog brenda Lola.tees koji je također prezentirao dio svoje ponude. “Kad sam vidjela koliko je ljudi došlo i da se to događa u mom gradu, u našem hotelu, u našem Ljubuškom bila sam stvarno presretna. Doživjela sam puno, puno lijepih trenutaka u Ljubuškom, ali mislim da je ovo jedna kruna i mog uspjeha i uspjeha svih kreativaca večeras”, rekla je tom prilikom Helena Bilić ispred brenda Lola.tees.

 

peekabloom
Među izlagačima je bila i cvjećarnica “PEEK A BLOOM”. Poslušajte što je tom prilikom za Radio Ljubuški rekao Ivan Bubalo, muž kreativne dizajnerice Helene.

glazbenaZa glazbeni dio festivala pobrinula se Glazbena škola Ljubuški, čija je ravnateljica Ivana Šaravanja rekla kako su se rado odazvali pozivu za nastup na festivalu ljubuških kreativaca. “Zahvaljujem se organizatoru koji je pozvao Glazbenu školu jer vjerujem da doprinosimo umjetničkoj sceni ovog grada”, rekla je ona.

 

biskoGosti su sinoć mogli vidjeti i fotografije Foto kluba Fokus kojeg je sinoć predstavljao Perica Biško. Njegove fotografije su već prepoznate na tržištu i danas krase zidove mnogih domaćinstava, ureda i ugostiteljskih objekata, a Biško je sinoć za Radio Ljubuški još jednom istaknuo kako smatra da je Ljubuški fotografski raj jer ga krase sjajni pejsaži.

zlatko josipaMogli su se vidjeti i radovi profesionalnog foto i video dvojca Josipe i Zlatka Medić koji stoje iza “JB Studio Photo&Cinema”. Poslušajte što su oni rekli.

 

matic bozanaSinoć je svoje modne dodatke predstavila i Božana Matić, dizajnerica iz Ljubuškog, čiji modeli torbe plijene pozornost brojnih dama sa stilom. Božana se izradom torbi i modnih dodataka od kože bavi već nekoliko godina, a njen brand BM by Božana Matić sinonim je za jedan od omiljenih bh.brandova modnih dodataka, piše Radio Ljubuški