Home Društvo Približavanje razvojnoj dimenziji: ŽZH smanjila javni dug za više od 40 milijuna...

Približavanje razvojnoj dimenziji: ŽZH smanjila javni dug za više od 40 milijuna KM

SHARE
Županija Zapadnohercegovačka u proteklim trima godina javni dug smanjila je za 52 posto, odnosno više od 40 milijuna KM.

Za tako dobar rezultat najzaslužnija je financijska disciplina kojom Vlada ove županije polako ide ka razvoju. Dug je iznosio 77 milijuna i smanjen je za više od 40 milijuna maraka.

Godine 2015. javni dug ŽZH bio je gotovo jednak proračunu, a tada se netko konačno sjetio mjera racionalizacije i kontrole trošenja javnog novca.

Trebalo je dosta truda i rada kako bi se zavela financijska disciplina i kako bi se na taj način konsolidiranjem javnog duga ŽZH otvarao prostor koji će služiti kao platforma za unaprjeđenje i materijalnih naknada uposlenika i socijalni transferi, komentirao je Toni Kraljević, ministar financija ŽZH, dodajući da će nastavkom ovakvog djelovanja uskoro biti otvoren veći prostor za razvojnu dimenziju proračuna.

Dug ZHK-a u protekle tri godine smanjen za 52 posto

U Zapadnohercegovačkom kantonu u protekle tri godine smanjen je javni dug za 52 posto. Za tako dobar rezultat najzaslužnija je finansijska disciplina kojom Vlada ovog kantona polako ide ka razvoju. Dug je iznosio 77 miliona i smanjen je za više od 40 miliona maraka. www.federalna.ba/bhs/vijest/246926

Gepostet von federalna.ba am Sonntag, 12. August 2018