Home Društvo ŽESTOKO U MOSTARU: Borci fizički napali Bukvarevića, Tufekčić pobjegao kroz podrum (VIDEO)

ŽESTOKO U MOSTARU: Borci fizički napali Bukvarevića, Tufekčić pobjegao kroz podrum (VIDEO)

SHARE
U Mostaru je jučer ispred zgrade Vlade BiH došlo do naguravanja boraca i pripadnika policije koji su osiguravali Salku Bukvarevića, ministra za pitanja boraca i invalida, pri izlasku iz zgrade.
Borci su se htjeli fizički obračunati s ministrom, no njegovo osiguranje i policija su spriječili eskalaciju incidenta. Kako javlja reporter portala Bljesak.info s terena, Jasenka Tufekčića su nakon sjednice kroz podrumske prostorije zgrade Vlade izveli pripadnici Jedinice operativne podrške (JOP) MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije.

”Danas su pojedini članovi ovog Povjerenstva rekli da se mi ne možemo usuglasiti i da ćemo ovo vratiti premijeru i parlamentu i da se onda donese odluka. Ja sam danas imao dobru namjeru da riješim ovaj problem, nama je svima bilo u cilju da riješimo problem, ali isti je sada vraćen premijeru i parlamentu i to je to”, rekao je Tufekčić medijima po završetku sjednice.

Pored fizičkog nastraja i upućenih psovki, borci su jajima zasuli zgradu Vlade FBIH u Mostaru, a Tufekčić i Bukvarević pod jakom policijskom pratnjom i uz rotacije ispraćeni su iz Mostara prema Sarajevu.

Inače, jake policijske snage tijekom prosvjeda su čuvale ulazna vrata zgrade Vlade FBiH u Mostaru. Nekoliko desetina boraca iz svih dijelova Federacije okupilo se ispred zgrade, ali im ni ovog puta nije bilo dopušteno nazočiti sjednici Povjerenstva za usuglašavanje usvojenih tekstova zakona koje danas zasjeda u Mostaru.

Podsjetimo, u zgradi Vlade FBiH u Mostaru je završena sjednica parlamentarnog Povjerenstva za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih boraca i njihovih obitelji. Demobilizirani borci nezadovoljni što ni danas nije usuglašen tekst Zakona su uzvikivali: Lopovi, lopovi! Tekst Zakona će se povući iz parlamentarne procedure odnosno ponovo će ga razmatrati Vlade FBiH. Vjerojatno je da će ponovno biti formirana nova Komisija o usuglašavanju teksta Zakona, piše Bljesak.info