Home Šport Izbornik mlade Hrvatske: Dečki imaju karakter, a jedan igrač ima ogromna muda

Izbornik mlade Hrvatske: Dečki imaju karakter, a jedan igrač ima ogromna muda

SHARE

Veliko oduševljenje prisutno je u redovima hrvatske kadetske reprezentacije nakon što su izborili finale U16 Eurobasketa pobjedom protiv Francuske 65:58. Jedan od junaka pobjede bio je Boris Tišma, pogodivši tricu s kojom je riješio pitanje pobjednika za 62:56.

“Ovo je ostvarenje sna, prošle godine smo također došli do polufinala i također igrali protiv Francuske, pa smo izgubili. Zato smo sad rekli jedan drugom, nema teorije da ovaj put izgubimo. Bili smo potpuno motivirani, potpuno fokusirani na svoj posao, zaslužili smo pobjedu. Ali stvarno čestitke i Francuzima, odlična su momčad”, rekao je Tišma za službenu stranicu FIBA-e.

Do ključne trice šutirao je samo 4/18 iz igre, ali to ga nije obeshrabrilo.

“Zezao me šut malo, loše sam počeo i otad sam lovio ritam cijelo vrijeme, ali eto, na kraju kad je najviše trebalo, ušla je i to je to.”

Htio je Tursku u finalu, ali Hrvatska će igrati protiv Španjolske

“Više bih volio da idemo na Turke, da zaokružimo tu našu priču jer smo prvog dana prvenstva baš od njih nesretno izgubili, pa da im se revanširamo za taj poraz. Ali ako budu i Španjolci, nema veze, bit ćemo i za njih spremni!”

“Ovaj momak ima muda”

Trener Hrvatske, Mile Karakaš, posebno je pohvalio Tišmu za hrabrost u presudnim trenutcima:

Na početku druge četvrtine ritam utakmice je odgovarao Francuzima. Onda smo uspjeli dignuti tranziciju, pa smo opet usporili u trećoj četvrtini tako da je svaki koš za nas bio poput postizanja gola u nogomet. Ali moji dečki imaju karakter. Nemam riječi za ovo što su napravili. Čak je i kraj bio mirniji nego inače za nas. Ona trica Tišme na 1:30 do kraja, htjeli smo dati loptu Perasoviću na niskom postu, ali Tišma, čovječe, oprostite na izrazu, ali taj dečko ima muda! Kad se dizao na šut, nisam sumnjao ni sekundu da će pogoditi”, rekao je oduševljeni Karakaš.

Finale gdje će Hrvatska igrati protiv Španjolske na rasporedu je sutra od 20:30.