Home Šport Strinić otkrio kakva je situacija sa srčanim problemima i kada bi se...

Strinić otkrio kakva je situacija sa srčanim problemima i kada bi se mogao vratiti na teren

SHARE

Šokantna vijest stigla je u subotu iz Italije. Milan je objavio da njihov igrač i hrvatski reprezentativac Ivan Strinić mora zbog srčanih problema do daljnjeg prekinuti nogometnu karijeru.

Striniću, koji je završio s odmorom poslije Svjetskog prvenstva i stigao u svoj novi klub, tijekom rutinskog pregleda je dijagnosticirana početna hipertrofija srčanog mišića. To znači da mu je povećan obujam srčanog mišića i on do daljnjeg neće trenirati s prvom momčadi Rossonera.

Strinić se nakon dijagnoze oglasio u razgovoru s novinarom Dnevnika Nove TV Ivanom Forjanom.

Kako se osjećate, kako ste primili vijest da morate neko vrijeme izbivati sa terena?

“Kad su mi rekli da bi treba izbivati, naravno da mi nije bilo svejedno, ali nakon daljnjih pretraga i pregleda sve je prošlo dobro, tako da mogu bit miran i ja i svi mi skupa što se tiče moga zdravlja. Očekujem da ću se što prije vratit na teren.”

Što kažu u Milanu, koliko dugo morate izbivati s treninga?

”Minimalno mjesec dana, ali vidjet ćemo kako će sve ići i kako će se razvijati ovi testovi. Može to biti i prije i poslije, ali teško je nešto reći u ovom trenutku.”

Kakav će biti onda vaš raspored u idućih mjesec dana?

”Preporučili su mi da se odmorim, relaksiram jer nisam puno ni imao odmora nakon Svjetskog prvenstva. Malo su mi dali odmora, onda se moram vratiti, napraviti zadnje preglede i nastaviti sa treninzima.”

Što kažu suigrači u Milanu?

”Sve sam im objasnio, mirni su po tom pitanju. Nije bilo nikakvih problema.”

dnevnik.hr