Home Crna kronika BBB-i u Švicarskoj zlostavljali žene: “Ništa odvratnije nisam doživjela”

BBB-i u Švicarskoj zlostavljali žene: “Ništa odvratnije nisam doživjela”

SHARE

Navijači Dinama uznemirili su građane Berna uoči utakmice njihovog kluba i Young Boysa (od 21 sat) u prvom dvoboju play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka. Oko 200 BBB-a su se kupali pod Kornhausovim mostom te su maltretirali i seksualno zlostavljali žene.

Prema pisanju švicarskih medija navijači su hvatali plivačice za stražnjice, pa je ubrzo morala reagirati i policija…

“Ništa odvratnije nisam doživjela. Bilo je jako odvratno i nisam mogla izaći iz vode bez njihovih ruku na mojoj stražnjici”, ispričala je jedna od njih.

Javio se i čitatelj-reporter…

“Nije bilo važno jesu li mladi ili stari u pitanju. Maltretirali su sve, a cijela horda je to pozdravljala aplauzima i smijehom”, ispričao je.

Policijski službenici prisutni su u cijelom gradu i prate situaciju…

“Svjesni smo incidenata koji su se dogodili danas. U akciji je i poseban tim za dijalog. To su ljudi koji komuniciraju s navijačima na njihovom jeziku. Pratimo situaciju i nećemo dozvoliti nove neugodnosti ili nerede”, rekao je policijski glasnogovornik.

I onda, oko pola sata prije utakmice velika skupina Dinamovih navijača krenula je prema stadiona, iako je grad unaprijed zabranio velika okupljanja na ulicama Berna uoči susreta. Navijači su obučeni u crnim majicama i uz glasnu pjesmu hodali su prema stadionu, gdje se Švicarci nadaju da neće doći do nereda na tribinama nakon svega što se danas događalo u gradu.