Home Crna kronika Misteriozno masovno obolijevanje hodočasnika iz Libanona u Hercegovini

Misteriozno masovno obolijevanje hodočasnika iz Libanona u Hercegovini

SHARE

Prava drama odvijala se ovog tjedna u zrakoplovu Croatia Airlanesa koji je trebao vratiti grupu libanonskih hodočasnika iz Hercegovine za Bejrut, piše Radio Ljubuški.

Libanonci su se vraćali s hodočašća u Međugorju, no pojedini od njih su u avionu počeli pokazivati simptome trovanja, zbog čega je let otkazan.

Libanonski mediji su podrobno izvijestili o incidentu.

Eli Naczouki, jedan od organizatora hodočašća rekao je za medijsku kuću An-Nahar kako su najprije tri osobe počele povraćati u avionu zbog čega je zatražena liječnička pomoć, no ubrzo se broj hodočasnika koji su pokazivali simptome trovanja popeo na 6, a na kraju je narastao do čak 19 osoba.

Donesena je odluka kako zrakoplov neće poletjeti, zdravi putnici su raspoređeni po lokalnim hotelima, a oboljeli su zbrinuti u najbližim zdravstvenim ustanovama.

Iako se u prvi mah posumnjalo da se radi o trovanju hranom, libanonski mediji danas pišu kako je najverojatnije u pitanju viroza.

“Devetnaest putnika je prevezeno u bolnicu, gdje su podvrgnuti liječničkim pregledima koji su otkrili kako su spomenuti simptomi uzrokovani virusom”, piše Lbcgroup.tv

Podsjetimo, hvatski zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines u rujnu 2014. uveo je charter liniju koja povezuje Mostar u Bosni i Hercegovini s libanonskom metroplom Beirutom. Inicijator ovog projekta je bila libanonska agencija koja organizira prijevoz hodočasnika iz Libanona u Međugorje.

 

Foto: Vaaju.com

Radio Ljubuški