Home Tech Gledate porniće u Incognito modeu? Rezultati ovog istraživanja će vas zabrinuti

Gledate porniće u Incognito modeu? Rezultati ovog istraživanja će vas zabrinuti

SHARE

Profesori sa Sveučilišta Vanderbilt tvrde da su otkrili grešku u Googleovom anonimnom načinu rada, odnosno Incognito modeu, zbog koje korisnička pretraživanja nisu u potpunosti privatna.

Istraživanje je pokazalo da Google i dalje prikuplja podatke o pretragama korisnika, unatoč tome što su te pretrage obavljali u anonimnom načinu rada. Incognito mode ili anonimni način rada korisnicima omogućava privatnost prilikom pretraživanja – ne pohranjuju se podaci o pretragama, kao ni tzv. kolačići (cookies).

Međutim, stručnjaci s Vanderbilta tvrde da postoji kvaka, odnosno greška u sustavu. Ako se prijavite u Google dok ste u Incognito modeu, Google će moći vidjeti informacije koje ste pretraživali. Isto vrijedi i ako se prijavite na Facebook. To znači da se, ako želite nešto sačuvati za sebe, ne biste trebali prijavljivati ni na što dok ste u Incognito modeu.

Iz Googlea su na rezultate istraživanja poručili: “Ovo istraživanje ja naručila lobistička skupina koju je napisao svjedok za Oracle tijekom njihovih kontinuiranih parnica s Googleom. Dakle, nije iznenađenje da sadrži zavaravajuće informacije.”