Home Nekategorizirano MARAME KAO ZAŠTITNI ZNAK Naša ministrica Ljubušanka opet je održala uspješnu...

MARAME KAO ZAŠTITNI ZNAK Naša ministrica Ljubušanka opet je održala uspješnu lekciju visokog stila: blistala je na gala prijemu, a mi smo se prisjetili njezinih brojnih elegantnih izdanja

SHARE

Hotel Sheraton večeras je ugostio konferenciju veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske, na kojoj je sudjelovala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, te najviši politički dužnoscnici, a među njima dakako i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja je i u ovoj prigodi plijenila pažnju svojom sofisticiranim stylingom.
Svilene marame zaštitni su znak ministrice, a ona u zlatno-bež tonu večeras je “podigla” njenu crnu haljinu, jednako kao i dojmljiv nakit.

U svim državničkim i diplomatskim prigodama ministrica Pejčinović Burić stilski je nepogriješiva, u njezinim biografskim podacima iščitava se njezina ljubav prema francuskom jeziku i ugodno sjećanje na postdiplomski boravak u Parizu, a upravo  “pariška elegancija” obilježje je njezinih modnih odabira.

Nakon završetka studija vanjske trgovine, današnja je ministrica željela usavršiti jezike te je godinu i pol provela u Parizu, godinu u Londonu i još pola godine u Španjolskoj.
U Londonu je radila kao babysitterica, ali se cijelo vrijeme silno željela vratiti u Hrvatsku. Iz tog vremena postoji jedna zanimljiva epizoda koju je sama Marija Pejčinović Burić ispričala prije nekoliko godina Jutarnjem listu.
Naime, dok je bila u Londonu, nagovorili su je da potraži neki posao koji bi joj omogućio da lakše preživi u tom skupom gradu, pa je nakratko čuvala djecu Slavice i Bernieja Ecclestonea.

Slobodna Dalmacija