Home Zanimljivosti Ove dvije fotografije pokrenule su linč i prijetnje smrću, a onda se...

Ove dvije fotografije pokrenule su linč i prijetnje smrću, a onda se doznala istina

SHARE

Jedna krivo protumačena fotografija na Instagramu umalo je skupo stajala studenta veterine, a slučaj je mogao i tragično završiti. 


Prizor mačke koja je obješena na autobusnom stajalištu širi se društvenim mrežama, a ljudi zgroženo osuđuju momka koji je fotografije postavio na svom Instagramu.

Na prvoj se vidi 19-godišnji student koji drži mačku u krilu pokazujući srednji prst, a na drugoj nesretna životinja dok visi zavezana za vrat, piše portal Noizz.

Pokret “Levijatan”, navodno zaštitnici životinja, a u stvari žestoki momci koji prijete nasiljem “zlostavljačima životinja”,  objavio je osobne podatke mladića, nazvao ga sociopatom i pozvao na linč.

U hajku protiv mladića uključila se i pjevačica Jelena Karleuša koja je na svom Tviter profilu također objavila poruku u kojoj se mladić optužuje da je brutalno mučio mačku.

S obzirom na to da Karleušu na društvenim mrežama prati veliki broj ljudi, priča o mladiću se raširila i prijetnje su postale sve brutalnije i njihov broj je bio sve veći.

Nakon toga krenula je brutalna hajka na mladića i prijetnje da će ga ubiti, prebiti i da ga “treba zatvoriti na vrijeme”.

 

Fondacija Pokret Levijatan@LPokret

Pekov Steva iz Kikinde. Srednju školu je završio za veterinarskog tehničara. Upisao faks u Bg. Pekov Steva je sociopata. Ne dozvolite da vam deca izrastu u ovo. A da, ima samo 19 godina…

Odmah su se javili dragovoljci koji su rekli da će se  osobno pobrinuti da “klinac ne dočeka sutrašnji dan” i tražili za završi kao obješena mačka.

“Pekovova treba zatvoriti na vrijeme, jer će sutra ovako vješati ljude. I roditelje naravno”, “Fotografije poslati fakultetu, a njega umlatiti”, “Pi*ka ne odgovara na poruke. Us*o se i nikome se ne javlja. Pokušat ću ja naći broj ali ako neko nađe neka mi da, da ga lociram”, redali su se komentari prijetnje.

Glavni akter priče StevaPekov, student iz Kikinde, objavio je na svoj Instagram story ove dvije fotografije koje su digle ogromnu prašinu.

Prvo je objavio fotografiju mačke koju drži u krilu dok sjedi na autobusnoj stanici i s osmjehom na licu pokazuje srednji prst.  Nakon toga je objavio još jednu fotografiju na kojoj je mačka obješena. I nastao je kaos, piše Noizz.

Što se stvarno krije iza ovih fotografija?

Međutim, ova priča ubrzo je dobila neočekivani obrt! Na društvenim mrežama počele su se pojavljivati brojne poruke objašnjenja fotografija koje je mladić objavio. Njegovi prijatelji su se umiješali u cijelu priču i rekli da je mladić napravio grešku kada je objavljivao fotografije – objavio ih je pogrešnim redoslijedom!

“Momak je mačku spasao i ona je živa i zdrava”, piše u videu koji su objavili njegovi poznanici. Objašnjavaju da jemladić je na autobuskoj stanici zatekao obješenu mačku koja je srećom još bila živa! Mladić, koji se školuje za veterinara, mačku je spasio i zbrinuo!

Kada se uvjerio da je mačka dobro on se fotografirao na stanici držeći je u krilu, s osmjehom na licu i srednjim prstom upućenim onome tko je mačku pokušao ubiti.

Kako su objavili prijatelji ovog mladića, mačka je živa je i zdrava. Kao dokaz objavili su fotografije i video mačke kako šeta po dvorištu.

“Izvolite dokaze da je maca živa i da ju je momak spasio. Razumijem vašu reakciju na sliku, ali ipak ima dobrih ljudi. Mislite i na to”, napisala je jedna prijateljica i objavila fotografiju.

Maxportal.hr/Foto:Instagram