Home Društvo Tko je Vesna Pešić koja hoda Dubrovnikom i tvrdi: ‘ Ovo je...

Tko je Vesna Pešić koja hoda Dubrovnikom i tvrdi: ‘ Ovo je srpski grad’

SHARE

Društvenim mrežama kruži video izvjesne Vesne Pešić, Srpkinje koja šeće Dubrovnikom te tvrdi kako je riječ o srpskom gradu.

“Pitaju me kako se osjećam u Dubrovniku? Kao svoj na svome! Ovaj grad osnovala su srpska plemena Travunjani, Zahumljani i Konavljani i dala mu ime Dubrava po gustoj hrastovoj šumi. U ovom gradu oduvijek se govorio prvo srpski jezik, potom talijanski, a onda u manjem broju neki ostali jezici. Naravno, o novokomponiranom jezicima nije bilo ni riječi. Ovdje je na srpskom jeziku srpske knjige tiskala Srpska dubrovačka tiskara, a najveći dubrovački pjesnik bješe Srbin Ivo Gundulić,” tvrdi Pešić u videu, a tu se sa širenjem velikosrpske propagande nije zaustavila.

Naime, Vesna je posjetila i Cavtat za koji je ustvrdila kako je ‘srpski grad’ i ‘središte oblasti Konavle koju su osnovali i naselili Srbi.’

A tko je uopće Vesna Pešić? Vlasnica je izdavačke kuće “Pešić i sinovi” te se bavi “istraživanjem Slavena”.

Nekom čudnom metodologijom, očito, ako je suditi prema njezinim tvrdnjama koje je iznijela pri svojem malom “turističkom” obilasku.

Vesna Pešić nedavno je gostovala i u podcastu Teše Tešanovića, novinara koji je ujedno i član stranke Vojislava Šešelja. Njezine upitne stavove i tvrdnje možete pobliže upoznati u videu: