Home Crna kronika TUŽNA POVEZNICA: Laura (22) je poginula kao i dečko iz imena udruge...

TUŽNA POVEZNICA: Laura (22) je poginula kao i dečko iz imena udruge Marina Kameničkog (20) koji je bijesnim Mercedesom jurio Ilicom

SHARE

Stravična nesreća dogodila se na zagrebačkoj Ilici blizu kućnog broja 422 gdje, kako tvrde stanari, nerijetko cesta služi kao mjesto za trke automobila.

Kamenički je zbog neprilagođene brzine naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na Opel Astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak koji je trenutno izvan životne opasnosti.

Bizarna slučajnost

Mladić koji je vozio nabrijani Mercedes između ostalog je i predsjednik udruge “Karlo Klaić” koja je povezana s auto-moto manifestacijom “Kec na desetku”.

Udruga je dobila ime po mladiću Karlu Klaiću koji je poginuo kada je hokejaš kluba ‘Medveščak’ Toni Borić (20) za volanom skrivio tragičnu prometnu nesreću zbog alkoholiziranosti. Uslijed stravičnog udarca, nesretni je Klaić ispao iz vozila sa stražnjeg sjedala i pao na kolnik zadobivši teške ozljede.

Na sličan je način poginula i suvozačica Kameničkog koja je isto kao i Klaić pri nesreći ispala iz automobila. Laura Stelio (22) ispala je iz Mercedesa nakon čega je preko nje prešao drugi auto s kojim su se sudarili.

Sigurna vožnja

Udruga Marina Kameničkog na svojim stranicama promovira sigurnu vožnju.

“Misija udruge prvenstveno je predočiti mladoj populaciji da kada dođe do uporabe alkoholnih pića i sličnih opijata, koji su danas jako popularni, ne dovodi pojedinca da upravlja vozilom. ‘Ako spasimo i jedan život, kao da smo spasili cijeli svijet’”, piše na Facebook stranici udruge.

SUVOZAČICA IZ KOBNOG MERCEDESA TRAGIČNO JE PREMINULA: ‘Laura je nedavno završila studij, ne možemo vjerovati da je nema’

Vizija udruge je, kako pišu, da u suštini potiče mlade na ispravne postupke koje donose tokom konzumacije svih vrsta zabave koja uključuje alkohol i slične opijate.

Ciljevi udruge

“Veliki postotak mladih sjeda za volan pod utjecajem alkohola. Putem elektroničkih medija, radija, televizije i svih ostalih sadržaja na kojima mladi provode većinu svojega slobodnoga vremena, samo da mali dio svog razmišljanja usmjere na poruku kojom se udruga Karlo Klaić bavi, poslali bi jasnu poruku i utjecali na većinu koja bi razmislila svaki put kada bi upravljala vozilom pod utjecajem alkohola i sličnih opijata”, navodi se u opisu.

A nabrojani su i ciljevi udruge:

  • Poticanje mladih na odgovorno ponašanje tokom konzumacije alkohola i sl.
  • Podizanje svijesti i znanja u svrhu smanjenja rizičnog ponašanja svih sudionika u prometu
  • Poricanje sigurnosti prometa i prometne kulture
  • Savjetovanje osoba čiji su bližnji stradali u prometnim nezgodama
  • Poticanje na rad, učenje, zdravlje i sport