Home Crna kronika U Ljubuškom otkriveno 11 migranata iz Irana, došli taxi vozilima iz Mostara,...

U Ljubuškom otkriveno 11 migranata iz Irana, došli taxi vozilima iz Mostara, istog dana SIPA upala u jednu kuću i uhitila Kosovare

SHARE

Radeći na suzbijanju kaznenih djela “krijumčarenja ljudi”, policijski službenici PU Ljubuški u dane vikenda su na južnom području ljubuške općine zatekli jedanaest migranata.

Naime, Policijski službenici PU Ljubuški su 24. i 26. kolovoza pronašli jedanaest državljana Islamske Republike Iran, koji su na to područje prevezeni taxi vozilima iz Mostara,  priopćeno je iz MUP-a ŽZH -a.

Većina stranih državljana nije imala potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil te su predani Službi za poslove sa strancima BiH, Terenskom uredu Ljubuški, na daljnje postupanje.

Nad vozačima taxi vozila provedena je kriminalistička obrada o čemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a Tužiteljstvu će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće.

Također, 24. kolovoza, u cilju borbe protiv krijumičarenja ljudi, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽZH-a, na području Ljubuškog izvršili su pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija te tom prilikom uhitili pet osoba, od čega četiri državljanina Kosova i jednu osobu s područja općine Ljubuški.