Home Zanimljivosti Građani u čudu gledali što se događa: U središte Kölna stigli crni...

Građani u čudu gledali što se događa: U središte Kölna stigli crni automobili, policija, tjelohranitelji….

SHARE

Građani Kölna koji su se u utorak u popodnevnim satima zatekli u ulici Breite Straße u samom središtu grada začuđeno su gledali što se događa u njihovoj blizini.

U ulicu koja je inače pješačka zona i u kojoj se nalazi velik broj trgovina stigla su četiri crna kombija, dva crna SUV-a, policija, a onda i Mercedes G AMG iz kojeg je nakon tjelohranitelja izišao muškarac, kako su njemački mediji napisali, ” odjeven u majicu crvene boje, smeđe hlače i smeđe čizme”.

Muškarac je u pratnji tjelohranitelja ušao u jednu trgovinu. Malo tko od građana je znao da je to šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladar Dubaija, jedan od najvažnijih biznismena na Bliskom istoku i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

Kako pišu njemački mediji, šeik je u Köln došao u kupovinu.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum je na vlast došao 2006. godine kada je naslijedio svog starijeg brata. Posjeduje 99.67 posto Dubai Holdinga. Poznat je po izgradnji čuvenih umjetnih otoka – Palm Islands, Burj Al Arab i Burj Al Khalifa. Ukupno bogatstvo njegove obitelji procjenjuje se na nevjerojatnih 44 milijarde dolara!

Što je kupio i koliko je šeik potrošio u Kölnu, nije poznato, piše Fenix-magazin/MD