Home Društvo Općina Ljubuški sufinancira troškove prijevoza učenika

Općina Ljubuški sufinancira troškove prijevoza učenika

SHARE

pćina Ljubuški ove školske godine sufinancirat će troškove prijevoza redovnih učenika osnovnih i srednjih škola s područja općine.

Općinski načelnik Nevenko Barbarić donio je zaključak o sufinanciranju troškova prijevoza redovnih učenika osnovnih i srednjih škola s područja općine Ljubuški u školskoj 2018./2019. godini prema kojemu će se sufinancirati prijevoz u iznosu od 50 posto cijene karte za redovne učenike osnovnih škola, a 40 posto cijene karte za redovne učenike srednjih škola.

Učenici srednjih škola koji nastavu pohađaju izvan općine Ljubuški, dužni su Odsjeku za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Ljubuški početkom oba polugodišta donijeti potvrdu o pohađanju te škole.

Za učenike osnovnih i srednjih škola iz obitelji korisnika stalne socijalne skrbi, učenike iz obitelji stopostonih ratnih vojnih invalida te za učenike s posebnim potrebama, Općina Ljubuški u cijelosti će snositi troškove prijevoza.

Također, za svako treće i slijedeće dijete iz obitelji, na osnovu izjave roditelja o broju djece korisnika prijevoza, Općina Ljubuški u cijelosti će snositi troškove prijevoza najnižeg iznosa karte kod ovlaštenog prijevoznika, a izjavu mogu popuniti u Odsjeku za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Ljubuški.

Svi roditelji učenika koji ostvaruju pravo na sufinanciranje, odnosno besplatan prijevoz, obvezni su popuniti izjavu koju će učenici dobiti u školi, te ju vratiti u školu najkasnije do 7. rujna 2018. godine.
Odsjek za društvene djelatnosti i zajedničke poslove sačinit će popis tih učenika te ga dostaviti prijevoznicima nakon čega roditelji mogu podići karte.