Home Politika HRVATSKA DAJE MILIJUNE Danas su potpisani ugovori sa 105 dobitnika potpore za...

HRVATSKA DAJE MILIJUNE Danas su potpisani ugovori sa 105 dobitnika potpore za projekte Hrvata u BiH

SHARE
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas potpisao je u petak u Vitezu ugovore sa 105 dobitnika potpore za projekte Hrvata u BiH za što je iz hrvatskog proračuna u ovoj godini izdvojeno 24 milijuna kuna

Hrvatska vlada ranije je donijela odluku o financiranju kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2018. što je državni tajnik Milas ocijenio porukom zajedništva i potpore s ciljem opstanka.

“Još se čvršće moramo vezati i nema granica koje nas mogu razdvojiti. Projekti koje Vlada RH financira su samo neki od modela kako bismo bili posvećeniji jedni drugima, još se bolje povezali kako bismo osigurali dostojanstveni život generacijama koje tek dolaze”, istaknuo je Milas na ceremoniji u Vitezu.

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić ocijenio je kako je hrvatski i katolički identitet u BiH međusobno povezan, te da je važno održati jedinstvo Hrvata iz dviju država.

“Gdje opstane katolička crkva opstat će i identitet hrvatskog naroda. Jedan smo narod bez obzira u kojim državama živimo i kao takav moramo sačuvati svoje korijene i identitet”, rekao je kardinal Puljić.

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović pozvao je Hrvate na zajedništvo što je posebno važnim ocijenio na predstojećim izborima u zemlji.