Home Politika STOČANIN IZ HRVATSKOG SABORA OPET UZBURKAO DUHOVE: „Muslimani gubitke od Srba željeli...

STOČANIN IZ HRVATSKOG SABORA OPET UZBURKAO DUHOVE: „Muslimani gubitke od Srba željeli namiriti na Hrvatima, to je Aliji Izetbegoviću…“!

SHARE
Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskoga dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i zastupnik u Saboru RH, izjavio je na obilježavanju obljetnice Hrvatske Republike Herceg-Bosne kako su i prije prvih slobodnih izbora u BiH postojale tri različite vizije buduće BiH.

„Hrvati su željeli neovisnu BiH, Srbi su tražili ostanak u krnjoj Jugoslaviji dok su tadašnji Muslimani pod krinkom građanske države pokušavali ostvariti dominaciju nad Srbima i Hrvatima. Hrvati su prihvaćali sve mirovne planove, Srbi neke, a Muslimani su sve mirovne planove odbijali“, rekao je Raguž, dodavši kako su „Muslimani teritorijalne gubitke od Srba željeli namiriti na Hrvatima“, te da je to Aliji Izetbegoviću predložio lord Owen.

„Sadašnja nevolja će nas, pak, i dalje tjerati da se borimo za političku ravnopravnost u BiH“, rekao je Raguž na obilježavanju obljetnice Hrvatske Republike Herceg-Bosne, piše Slobodna Bosna,  koja u naslovu navodi kako je ova izjava političara rođenog u Stocu ponovno uzburkala duhove u BiH.